U pucnjavi ranjen mlađi muškarac: Napao policajce u središtu Sarajeva

Foto:Klix.ba

U SREDIŠTU Sarajeva oko 16,50 sati čula se pucnjava, a prema neslužbenim informacijama ranjene su najmanje dvije osobe. Pucnjava se dogodila u blizini zgrade sarajevske općine Stari Grad.

Prema informacijama Dnevnog Avaza navodno je muškarac pucao na policiju koja je uzvratila vatru. Isti izvor tvrdi da je napadač ranjen te prepraćen u Klinički centar Univerziteta u Sarajevu, a pomoć se na licu mjesta ukazivala i jednom od policajaca.

Portal Klix.ba donosi da je policija zaustavila putnički automobil Mercedes A-Klasu u ulici Obala Kulina bana, a muškarac koji je bio u navodno ukradenom automobilu je počeo bježati. U bijegu je pucao je na dva policajca u blizini zgrade Općine Stari Grad, koji su bili primorani upotrijebiti oružje.

Muškarca za kojega su navedeni inicijali D. D. (1980.) zaustavili su pripadnici policije Županije Sarajevo u ukradenome vozilu u sarajevskoj općini Stari Grad, potvrdila je sarajevska policija..

On je pokušao pobjeći iz vozila marke Marcedes te je pucao na policijsku ophodnju. Policija je uzvratila na napad pucajući iz pištolja te su napadača ranili u nogu, nakon čega je uhićen, potvrdila je policija. 

Napadač je prevezen u Klinički centar Sveučilišta u Sarajevu, gdje je utvrđeno da ima prostrijelnu ranu u predjelu potkoljenice, te ozljede u predjelu lica.
 

Pročitajte više