U selu kod Požege netko truje pse i mačke, mještani u strahu

Foto: Udruga Sirius

NEPOZNATA osoba otrovala je pet pasa i četiri mačke u selu Gornji Vrhovci kraj Požege, tvrde iz Udruge Sirius koja je pokušavala udomiti nesretne životinje.

Gordana Malbašić, predsjednica Udruge Sirius, na Facebooku je objavila da su pronašli trupla tri psa, a dva još nisu pronađena. "Psi su ugibali jedan po jedan u periodu od pet dana", kaže Malbašić. Nisu pronašli ni trupla nesretnih mačaka, koje su također nestale. Poznato je, kaže Malbašić, da se mačke kada ugibaju zavuku na osamu.

"Jedan od ljudi koji je davao hranu životinjama kaže da je u nedjelju 8. 2. 2014. u 7 h, ujutro čuo da je stao u blizini njegove kuće automobil. Pronašao je plavu kutiju od sladoleda i u njoj meso i kosti i sve preliveno nečim crvenim. Posumnjao je da se radi o otrovu. Pokupio je ostatke i nažalost spalio", napisala je Malbašić na Facebooku.

Truplo jednog uginulog psa poslali su u Zagreb na obdukciju i analizu. Zbog visokih troškova nisu mogli sva tri psa poslati na obdukciju.

"Policija intenzivno traga za počiniteljem. Ovih pet stanovnika u ovom sablasnom selu u strahu je i za svoj vlastiti život. Molimo svu moguću pomoć, od korisnih informacija o počinitelju do prikupljanja sredstava kako bi se platili troškovi obdukcije i toksikoloških pretraga što će iznositi oko 7 500 kuna", poručuje Malbašić.

 

Pročitajte više