UNHCR provjerava kako se Hrvatska ponaša prema imigrantima u Dubrovniku

ILEGALNI imigranti u Dubrovniku čekaju rasplet svoje priče. Najvjerojatnije će biti deportirani u Grčku, a do tad su smješteni u dubrovačkom Caritasu, uz dovoljno hrane i lijekova.

Nastavljaju se obavijesni razgovori sa 66 ilegalnih migranata čija je jedrilica, zalutala u međunarodnim vodama nedaleko Mljeta, u ponedjeljak dotegljena do dubrovačke luke Gruž. Danas u Dubrovnik stižu i predstavnici UNHCR-a i Hrvatskog pravnog centra kako bi se uvjerili u postupanje hrvatskih službenika, rekao je Media servisu Josip Paradžik iz Odjela za nezakonite migracije.

"Na ovakav postupak ne bi naišli u svim državama"


"U ime našeg ministarstva i u ime iskustava koje smo imali zadnjih godina nisam baš siguran da bi na ovakav pristup, odnos i postupak naišli u svim državama. Ako hoćete i bliže i dalje od Hrvatske", istaknuo je Paradžik.

Njih 66 trenutno je smješteno u dubrovačkom Caritasu, a izgledno je kako će biti deportirani u Grčku, rekao je predsjednik Županijskog stožera za zaštitu i spašavanje, Frano Skokandić. "Mi s Grčkom imamo potpisani sporazum u slučaju ovakvih događaja. Naša ministarstva su već u kontaktu s grčkom Vladom. Prema tome, možda bi to tako moglo i biti", kaže Skokandić.

Pročitajte više