Ubio brata razbijenom bocom: "Posvađali se zbog preminulog prijatelja"

Foto: Goran Ferbezar/Pixsell

STRAVIČNO ubojstvo koje se dogodilo jučer poslijepodne na tribinama stadiona NK Graničar u Županji potreslo je građane. Sinoć su se i okupili na stadionu i u šoku promatrali policijske službenike iza policijske trake, piše Glas Slavonije.

Ivan Vukorepa (21) prerezao je vrat svome tri godine starijem bratu Zoranu. Tomu je prethodila svađa između dvojice braće, a neslužbeno se doznaje da su bili pod utjecajem alkohola. Na igralištu na kojem je svađa izbila i inače se često druže jer žive u blizini.

"Ivan je ranije stigao i već je bio na Graničaru kada je došao dobrano uzrujani i naelektrizirani Zoran, a Ivan ga je dodatno počeo bockati. Ubrzo su se počeli prepirati i krenula je žestoka svađa među braćom. Sve je bilo dobro i pod kontrolom dok mu Zoran u jednom trenutku nije spomenuo prije četiri godine u Gradištu najprije pretučenog, a potom pregaženog prijatelja Miroslava Tunjića", ispričao je listu jedan od svjedoka.

Ivan je tada burno reagirao, zgrabio je s poda bocu s rakijom, razbio je i njome snažno zamahnuo prema Zoranu. Zarezao mu je vrat.

"Počeo sam zvati u pomoć, prepao sam se i nisam mogao otkucati broj u mobitelu koliko su mi se ruke tresle. Odmah su prišli ljudi koji su bili na igralištu, pozvali su Hitnu koja je ubrzo stigla na lice mjesta. Zoran je, kažu, još davao znakove života, ali je ubrzo preminuo", ispričao je mladić.

Tijelo nesretnog mladića odvezeno je na Odjel patologije, a brata Ivana koji ga je ubio policija je privela.

Službene se informacije još ne mogu dobiti jer je kriminalističko istraživanje počelo kasno sinoć.

Pročitajte više