Ubio radi novca: Domagoju Šaškoru 27 godina zatvora za ubojstvo iz koristoljublja Tanje Brkljače

Screenshot: Street View

DOMAGOJ ŠAŠKOR osuđen je nepravomoćno u Splitu na 27 godina zatvora zbog teškog ubojstva iz koristoljublja Tanje Brkljače. 4. listopada prošle godine oko 11 sati na Šetalištu Ivana Pavla II. kod kafića Stella Mare na Trsteniku izudarao ju je najprije kamenom od kilograma, a onda, kada je pala, na glavu joj je bacio stijenu težu od 13 kilograma. Uzeo je 24 tisuća kuna iz torbice Tanje Brkljače te pobjegao u Zagreb. Uhićen je idući dan.

Šaškoru su opozvane i dvije uvjetne presude iz Makarske i Splita zbog krivotvorenja novca i teških krađa pa je osuđen na jedinstvenu kaznu zatvora od 28 godina. Morat će platiti i sudske troškove, više od 7 tisuća kuna, a sud mu je propisao i obavezan psiho-socijalan tretman, tj. liječenje.

"Znali ste da Tanja Brkljača nosi novac"

"Mislimo da ste koristili oba kamena, premda ste to negirali. Smatramo da je djelo počinjeno iz koristoljublja. Znali ste da je Tanja Brkljača prodala stan i da novac nosi sa sobom u torbi. Odlučili ste je lišiti života da bi uzeli novac", kazao je sudac Damir Romac u obrazloženju presude.

Šaškor je, utvrđeno je, bio ubrojiv premda je konzumirao heroin. Nakon što je zatukao Brkljaču, koja je umrla u kninskoj bolnici 15. siječnja, vratio se na posao u obiteljski kafić te pobjegao u Zagreb. 

Županijsko državno odvjetništvo u Splitu žalit će se na odluku o sankciji

Odlučujući o sankciji, Vijeće suca Romca kao otegotne okolnosti cijenilo je višestruku osuđivanost, činjenicu da je djelo počinjeno na iznimno brutalan način te da je iza Brkljače ostalo trogodišnje dijete.

Županijsko državno odvjetništvo u Splitu žalit će se na odluku o sankciji jer smatraju da je Šaškor trebao dobiti još koju godinu zatvora.

 

Pročitajte više