Ubojstvo u Podstrani: Bilić se branio šutnjom, sutkinja ga strpala u zatvor

ANTE BILIĆ zvani Baraba, boksački šampion i bivši tjelohranitelj splitskog gradonačelnika Željka Keruma, nije na ispitivanju u Državnom odvjetništvu ništa htio kazati o ubojstvu Marijana Bilića Kovačevića zvanog Kova, kojeg je jučer rano ujutro smaknuo u Podstrani s četiri hica iz pištolja.

"Moj klijent brani se šutnjom", potvrdio je Indexu Bilićev branitelj Željko Gulišija.

Kako doznajemo, Biliću je na zahtjev Državnog odvjetništva određen istražni zatvor kako ne bi ometao tijek postupka i utjecao na svjedoke, ali i zbog opasnosti da bi mogao ponoviti djelo. Odlučila je tako sutkinja istrage Ljiljana Stipišić, unatoč tome što je Bilić dosad neosuđivan.

Planirao ubojstvo?

Zasad i dalje nisu poznati motivi ubojstva. Bilić je navodno policajcima kazao kako je ubojstvo planirao deset dana i da nije imao drugog izlaza iz situacije u kojoj se našao. Što je to točno bilo, istražiteljima još nije bio spreman otkriti. Pretpostavlja se da su iza svega stajali nekakvi neraščišćeni računi. Kako bilo, sve što je Bilić rekao policajcima, neće se moći koristiti u sudskom postupku. 

Nakon što je izrešetao Kovačevića, koji je u kafić Popaj svratio po piće za svoj lokal, Bilić je sjeo u automobil i odvezao se na Tursku kulu. Policiji se predao bez otpora, a navodno je bio u dosta lošem psihičkom stanju te je čak i razmišljao o suicidu.

Pročitajte više