Učitelji traže smjenu ministra Jovanovića: "Mijenjajte ga!"

Foto: Hina

SINDIKAT Preporod pokrenuo je skupljanje potpisa za peticiju "Mijenjajte ga!", kojom se od Zorana Milanovića traži smjena ministra znanosti, obrazovanja i sporta Željka Jovanovića.

Učitelji su peticiju za Jovanovićevu smjenu pokrenuli zbog isplate umanjene plaće za studeni i neisplate troškova prijevoza, ali i, kako kažu, zbog svih ranijih propusta, od smanjenja plaća, različitog odnosa prema štrajku u zdravstvu i školstvu, do ignoriranja inicijativa sindikata i nastavničkih udruga te niza uvredljivih i netočnih izjava na račun zaposlenih u školama.

Peticija će se od 17. do 19. prosinca potpisivati u srednjim i osnovnim školama. Potpisat će moći svi zaposlenici u školama, bez obzira jesu li članovi sindikata ili ne. Željko Stipić, predsjednik sindikata Preporod, vjeruje da će ova peticija biti prvi stvarni pokazatelj o razmjerima nezadovoljstva Jovanovićevim radom među prosvjetarima.

"Sindikat Preporod poziva sve zaposlene u osnovnim i srednjim školama da se osobno izjasne podupiru li ili ne podupiru daljnji ostanak Željka Jovanovića na funkciji ministra znanosti, obrazovanja i sporta. Prikupi li se velik broj potpisa, a premijer Milanović ne smijeni svog ministra Željak Jovanovića, zaposlenim u školama bit će poslan jasan znak da Vlada Republike Hrvatske stoji iza svih promašenih poteza svog ministra", poručuju iz sindikata.

Pročitajte više