Penava na Fejsu čestitao Uskrs pravoslavnim vjernicima pa ga napali glasači DP-a

Foto: Facebook

Predsjednik Domovinskog pokreta i gradonačelnik Vukovara Ivan Penava jučer je na svojoj Facebook stranici čestitao Uskrs pravoslavnim vjernicima. Tu su objavu iskoristili glasači DP-a kako bi ponovno izrazili svoje nezadovoljstvo pregovorima stranke s HDZ-om, a smetala im je i čestitka pravoslavnim vjernicima ponajviše zbog zaoštravanja pregovora HDZ-a s DP-om koji u potencijalnom slaganju vlade ne želi sudjelovanje Pupovčevog SDSS-a.  

Kako smo i ranije pisali, nakon što je DP-objavio da će o sastavljanju većine u saboru pregovarati s HDZ-om, ali i ostalim strankama izuzev Možemo, glasači su ih napali smatrajući da je riječ o izdaji jer je DP u predizbornoj kampanji, ali i ranije, oštro kritizirao korupciju stranke Andreja Plenkovića.

Glasači DP-a: "Ne želimo s HDZ-om imati ništa jer pljačkaju državu i iseljavaju stanovništvo iz Hrvatske"

"Svim vjernicama i vjernicima koji Uskrs slave po julijanskom kalendaru želim sretan i blagoslovljen blagdan!

U želji da vas prate sreća i zdravlje, neka radost ovoga blagdana ispuni vaše misli, srca i domove te neka u njih unese blagoslov i mir!", objavio je jučer Ivan Penava na svojoj službenoj Facebook stranici.

Iako je dio pratitelja pozdravio ovu čestitku, velik broj njih u komentarima se obrušio na Penavu.

Ovo su neki od komentara: 

"Kaj ti čestitaš a nećeš s njima bolje i s njima nego s korumpiranim HDZ ali ti si dvoličan zaslužio si ne budeš ni gradonačelnik."

 

"Birači DP ne žele s HDZ-om imati ništa jer pljačkaju državu i iseljavaju stanovništvo iz Hrvatske. Sretan Uskrs čestitim Srbima."

"Nikada više glasa, sve pogaziš, slab si katolik." 

Penavu su glasači DP-a i ranije kritizirali kada je potvrdio pregovore s HDZ-om

Podsjetimo, Penava je u nekoliko navrata istaknuo da protiv Srba i nacionalnih manjina u Hrvatskoj nema ništa, ali da DP s Pupovčevim SDSS-om nikako neće slagati većinu u saboru.

"SDSS i Možemo nam nisu prihvatljivi, sa svima drugima se razgovara. Sa svima, ponavljam", rekao je Penava na nedavnoj konferenciji za medije.

>> Glasači DP-a pišu po Facebooku stranke: "Samo pregovaranje s HDZ-om je izdaja"

Iako se njihova pozicija kao glavnog pregovarača za sastavljanje nove vlade čini najpovoljnija, s druge strane je jako nezahvalna jer se velik broj njihovih birača, što je vidljivo iz njihovih komentara na društvenim mrežama, strogo protivi koaliciji s HDZ-om te bi takav čin smatrali, kako brojni od njih pišu, izdajom.

Pročitajte više