Udruga Franak: Ne može Ivanković komentirati naše poteze kad iza njega stoji Zagrebačka banka!

Screenshot: banka.hr

UDRUGA FRANAK reagirala je na komentar Željka Ivankovića, urednika časopisa Banka koji je napisao kako "udruga Franak nema pojma o bankarstvu".

"Željko Ivanković, kao urednik časopisa i portala kojeg financira Zagrebačka banka i kojem je ista jedini osnivač i vlasnik, nikako ne može biti objektivan i nepristran komentator aktualnih zbivanja vezanih uz Udrugu franak i suđenje. Željko Ivanković, glavni urednik časopisa Banka Magazine i portala Banka.hr posljednjih dana svojim pristranim i neobjektivnim medijskim istupima u kojima neskriveno štiti interese bankarskog sektora izaziva brojne negativne reakcije građana/ki Republike Hrvatske, a ujedno i članova Udruge Franak.", poručuju iz Udruge Franak te prozivaju Ivankovića da je pristran.

"Udruga Franak smatra da su medijski istupi g. Ivankovića izuzetno pristrani što dokazuje činjenica da je zaposlen kao glavni urednik časopisa i portala Banka.hr čiji je izdavač tvrtka Suvremene poslovne komunikacije d.o.o. kojoj je jedini osnivač i vlasnik Zagrebačka banka d.d. Dokaz da to nije neovisni i objektivan medij su i članice Nadzornog odbora tvrtke Suvremene poslovne komunikacije d.o.o. koja je izdavač Banka.hr, a to su: Gorana Alpeza, direktorica Marketinga i tržišnog pozicioniranja Zagrebačke banke; Marina Dijaković direktorica Direkcije korporativnog identiteta i komuniciranja Zagrebačke banke, te Daniela Roguljić Novak, članica Upravnog odbora Zagrebačke banke. Sasvim je sigurno da medijske istupe kontrolira Nadzorni odbor tvrtke te Udruga Franak smatra istupe gospodina Ivankovića dirigiranim sredstvom pritiska na javnost u korist bankarskog sektora i to upravo u trenutku dok traje parnica pred Trgovačkim sudom i dok javnost očekuje konačno ukidanje samovolje banaka.", ustvrdili su iz Udruge te dodali kako je slijedom toga Ivanković zaposlenik Zagrebačke banke i kao takav nije niti objektivan niti nezavisan.

"Željko Ivanković u nekoliko navrata replicira Udruzi Franak porukom da "nemaju pojma o bankovnom sustavu", što je evidentno netočno. Doduše, s pozicije "insajdera" g. Ivanković o bankovnom sustavu zasigurno zna i ponešto što članovi Udruge Franak ne znaju.", zaključuje u priopćenju Udruga Franak.

Pročitajte više