Udruga Franak pozvala na "opću mobilizaciju": Ne pitajte puno, počnite raditi transparente!

Foto: Hina

UDRUGA FRANAK jutros je na svom Facebook profilu najavila "opću mobilizaciju" te pozvala sve koji mogu da se aktiviraju!

"Pozvat ćemo, čim sročimo otvoreno pismo, HNB da objavi podatke o bilancama, aktivama i pasivama. Dosta je bilo laži.  Javljajte se svojim koordinatorima, svi koji mogu neka se aktiviraju. Što se nas tiče, možete početi raditi transparente. Pozivamo i članstvo da uplate članarinu jer nam je hitno potrebna financijska struktura za daljnje akcije. Ne pitajte puno, sve što saznamo, stavljat ćemo ovdje. Za sada toliko.", poručili su iz Udruge Franak.

"Bilo je i vrijeme, idemo", jedna je od reakcija na status Udruge Franak.

"Svaka čast! Nažalost, puno puta se postavljalo pitanje na facebooku zašto branitelji mogu kampirati, a mi ne... pa mislim da je razlog jednostavan... većina dužnika ima posao i teško se odlučiti da se uzme tjedan dana godišnjeg (ako bi ga i dobio) za kampiranje ispred HNB-a", druga je reakcija.

Organizirat će i prijevoz

Oko sat vremena nakon objave prvog statusa, Udruga Franak je najavila kako misle djelovati.

"Situacija je alarmantna, moramo svi biti svjesni da ukoliko se ne usvoje naši zahtjevi velikom broju građana će biti ugrožena egzistencija i mnogi od njih će ostati bez svojih domova.", poručuju.

Udruga Franak je odlučila da, ukoliko se sastanak u utorak 20.01.2015. ne završi usvajanjem njihovih zahtjeva, da će započeti s mobilizacijom članova i iskoristiti sva sredstva koja ima na raspolaganju.

Objavili su i emailove na koje se mogu javlajti svi njihovi članovi kako bi bili u pripravnosti:
akcije.juznijadran@gmail.com
akcije.srednjijadran@gmail.com
akcije.sjevernijadran@gmail.com
akcije.sredisnjahrvatska@gmail.com
akcije.sjeverozapadnahrvatska@gmail.com
akcije.slavonija@gmail.com

"Udruga Franak će u slučaju da dođe do realizacije ove akcije organizirati i financirati prijevoz za sve građane Hrvatske.", poručuju te još jednom mole sve koji nisu regulirali svoju obavezu plaćanja godišnje članarine da to učinite što prije te da plate bar tih minimalnih 30 kuna.

"Oni koji su u mogućnosti mogu donirati i više jer će financijski izdaci biti sigurno veliki. Uplate se vrše na broj žiro računa HR4823900011100427244, s pozivom na broj OIB člana. Zahvaljujemo se svima na strpljenju i potpori.", zaključuju iz Udruge Franak.

Pročitajte više