Ugašen veliki požar u Marini Punat: Izgorjelo dvadesetak jahti

Foto: Ivica Brusić - Brujo

VELIKI požar planuo je jutros oko šest sati u Marini Punat na Krku. Stavljen pod kontrolu nešto prije 10 sati, a oko podneva je ugašen.

Policija je u 6,10 sati zaprimila dojavu Centra 112 kako je u Marini Punat na otoku Krku izbio požar. "Gašenje je pri kraju, a prema posljednjim informacijama više od 20 plovila bilo je zahvaćeno požarom. Radi se o suhom vezu Marine Punat. Srećom, ozlijeđenih osoba nije bilo", rekla je Ankica Kolić iz PU Primorsko-goranske.

Još se ne zna što je izazvalo požar. Novi list neslužbeno doznaje da se na jednoj od brodica čula ekspolozija, a zatim se požar proširio. Kako se mjesto izbijanja požara nalazi blizu ceste, ne isključuje se ni mogućnost sabotaže.

Krk u dimu i užasnom smradu plastike

"Vatra je bila do prometnica, a čuo sam i nekoliko eksplozija", ispričao je Ivica Brusić koji se našao u blizini požarišta.

"Ujutro sam otišao do Krka napraviti nekoliko zanimljivih fotografija u zoru i vidio sam veliki dim koji se izdizao prema Punatu. Bio je sve jači, a vidio sam i vatrogasce koji su u kolonama odlazili prema tamo. Otišao sam vidjeti o čemu se radi. Jedan dio marine bio je u velikom dimu. Gorjelo je sigurno desetak jahti na doku. Ljudi su gasili požar i sve je bilo u plamenu. Problem je bura koja puše i nosi i raspršuje vatru. U gradu Krku sve je u dimu, kao u sumaglici i osjeti se užasan smrad plastike", ispričao je Brusić.

Slijedi utvrđivanje svih okolnosti i činjenica izbijanja požara, javila je PU primorsko-goranska. Marina Punat je druga po veličini marina na Jadranu i ima oko 850 vezova.

Pročitajte više