Uhićen muškarac koji je silovao staricu u Central Parku: U zatvoru bio zbog otmice, sumnjičili ga i za ubojstvo

NJUJORŠKA policija je uhvatila muškarca osumnjičenog za napad i silovanje 73-godišnje starice, počinjene u srijedu usred dana u Central Parku. Kako prenose američki mediji, riječ je o 42-godišnjem Davidu Albertu Mitchellu, kojeg je starica jučer identificirala prilikom prepoznavanja. Jutros mu je određeno zadržavanje u pritvoru, bez mogućnosti puštanja uz jamčevinu.

Tereti ga se za seksualni napad, seksualni prijestup, silovanje, pljačku i fizički napad. Prilikom privođenja Mitchell nije želio davati izjave za medije, već je samo pljuvao po okupljenim novinarima, fotoreporterima i snimateljima. Kad su ga odvodili na sud, doviknuo je novinarima: "Nikoga nisam napao".

Mitchell je uhićen još u srijedu predvečer, nekoliko sati nakon napada, u blizini Central Parka. Policija ga privela i zbog sumnje da je još 20. kolovoza u parku velikim nožem prijetio jednom muškarcu. Mitchella je kao osobu koja mu je prije nekoliko tjedana prijetila neimenovani muškarac prepoznao na snimci nadzornih kamera koje je policija objavila nakon napada na staricu, u potrazi za osumnjičenim.

Ova dva napada nisu jedino što Mitchell ima u svom dosjeu - u ožujku prošle godine je pušten na slobodu nakon što je oko sedam godina proveo u zatvoru zbog otmice. U prošlosti ga se sumnjičilo za još dva teška zločina - ubojstvo i seksualni napad počinjene 1989. godine, ali je u oba slučaja oslobođen optužbi.

"Ubijte ga. Odrežite mu penis. To je u redu. Odrežite mu noge i zatim ga udarajte po glavi. A onda ga doživotno strpajte iza rešetaka"


Podsjetimo, starica je u srijedu nešto prije podneva u parku promatrala ptice kad joj je napadač prišao, obratio joj se i nakon toga je seksualno napao. Napadač na staricu ciljano nasrnuo jer ga je ranije fotografirala kako masturbira u parku.

Istražiteljima je kazala kako ju je napadač pitao: "Sjećaš li me se?", a potom je silovao. Kazala je kako joj je skočio na leđa, udarao je, davio je i prijetio joj da će joj prerezati grkljan bude li vrištala.

Starica je prebačena u bolnicu nakon što ju je slučajni prolaznik Eric Ozawa pronašao u grmlju. "Vidio sam da joj je lice gadno ozlijeđeno. Bila je natečena, desno oko joj je bilo crno, imala je kvrgu i na čelu, lice joj je bilo puno modrica... Rekla mi je da je silovana, pretučena i da joj je torba ukradena", ispričao je Ozawa.

Zbog napada je starica u stanju šoka. Nada se da će napadač ostatak svog života provesti iza rešetaka. "Ubijte ga. Odrežite mu penis. To je u redu. Odrežite mu noge i zatim ga udarajte po glavi. A onda ga doživotno strpajte iza rešetaka", poručila je napadnuta starica.

Pročitajte više