Ukinute reklame na Trgu bana Jelačića, uskoro zabrana i za šatore?

Foto: Tomislav Kristo / Cropix

NEMA više reklama na Trgu bana Jelačića i Cvjetnom trgu. Zagrebačka gradska skupština ovaj prijedlog je danas jednoglasno prihvatila.

Usvojili su izmjene odluke o komunalnom redu, koje će onemogućiti postavljanje reklama na fasadama na središnjim zagrebačkim trgovima. Postojeće reklame moraju se ukloniti do 1. ožujka 2014. godine.

Idući korak mogao bi biti uklanjanje šatora s Jelačić placa, što su pojedini zastupnici također predložili. "Šatori na Trgu su sramota za Zagreb", kazao je zastupnik HNS-a Tomislav Stojak, te najavio da će njegova stranka na sljedećoj sjednici tražiti zabranu šatora.

Složila se s njim i HDZ-ova Margarita Mađerić, koja tvrdi da zbog šatora na Trgu često dolaze u pitanje i higijenski standardi. Prijedlog za uređenje centra grada ima i Bandićev Davor Štern, koji vjeruje da bi se šaranje po zidovima trebalo strože kažnjavati.

"Rat protiv grafita nećemo dobiti dok se ne ustroji sustav represije. Komunalni redari trebali bi imati puno veće ovlasti, a trebalo bi razmisliti i o gradskoj policiji na biciklima", kazao je Štern.

Pročitajte više