Umirovljenici: "Gospodo Kukurikavci, svojom iracionalnom politikom građane gurate u dužničko ropstvo"

Foto: Davor Pongračić/Cropix

BLOK umirovljenici zajedno poslali su još jedno priopćenje u kojem kritiziraju politiku Kukuriku Vlade.

"Razmatrajući vrlo teško stanje u svezi preživljavanja hrvatskih građana, posebice hrvatskih umirovljenika, predsjedništvo BUZ-a ocjenjuje da je stanje toliko nepovoljno da traži žurno plebiscitno izjašnjavanje za promjenu politike aktualne vlasti, i to od Predsjednika

Republike i Vlade pa do dužnosnika i organa lokalne vlasti, stoga u svezi s time navodimo slijedeće:

Nedvojbeno je da se izborna obećanja aktualne vlasti nikako ili u najvećoj mjeri uopće ne izvršavaju što je bjelodano svim hrvatskim građanima, ali i činjenica da jedino aktualna vlast nojevski drži glavu u pijesku „odlažući“ sva obećanja za kraj mandata. Pa ako je već tako, pitamo se što joj ostaje do kraja mandata? Zar da nas svakim danom pravi još većom sirotinjom no što jesmo ili da odmah završi svoj mandat jer nas i onako ne vodi nikud osim u scenarij Grčke ili Bugarske, a to doista u ovoj napaćenoj zemlji nikome ne treba!

Razvidno je dakle da tu više nema vremena za nekakve „popravne ispite“ jer su već davno prošli svi ispitni rokovi!. Vidjeli smo koja je frka nastala kad je najavljeno smanjenje plaća administraciji „samo“ za 3%, no to što su nama umirovljenicima prepolovljene mirovine Vladinim uredbama još o 1993. godine očito (ili još uvijek) nikoga ne žulja!... kao po onoj  „Koga briga što Ciganu noge zebu“

Podsjećamo Gospodu Kukurikavce i da su u bivšem „nenarodnom režimu,“ zastupnici radili na svojim radnim mjestima, u poduzećima i seoskim imanjima, i tu zarađivali svoju mirovinu, dočim im je saborski posao bila čast za koju im je nadoknađivan samo putni trošak za dolazak na sjednice, a isto tako je bilo i s lokalnom vlašću. Trebali biste se možda ugledati i na neke dobre manire iz „vaše“ prošlosti, a ne samo živjeti na račun te iste. Gotovo je „drugovi i drugarice“, potrošili ste ju, a sad morate sami „zasukati rukave i konačno sami prestati kukati“ kako Predsjednik Države arogantno poručuje svojim „podanicima“.

Da bi bili od ikakve koristi ovom društvu, a time naravno i nama umirovljenicima, možda bi ste mogli ponešto naučiti i primijeniti od naših susjeda: možda ste npr. trebali ne dopustiti legalizaciju dijela izgrađenih objekata, posebno onih na obali i drugim zaštićenim područjima koji su isključivo produkt kriminalnog djelovanja pojedinaca ili skupina. Mogli ste nas gospodo osloboditi i već najavljenog harača na našu djedovinu ili naš krvavi rad u ime neke vaše pravde i pravičnosti. Nije moguće istovremeno zagovarati nultu stopu tolerancije prema kriminalu i korupciji a u isto vrijeme amnestirati mnoge počinitelje, posebno onih teških nezakonitosti temeljem čega su mnogi (kao i moguće je organizirane grupe) nezakonito stekli enormno bogatstvo. Zar se i na tako krajnje bahat način želi poslati poruka građanima kako je za neke od njih, očito odabrane,  nezakonito ponašanje dopustivo odnosno i te kako  isplativo?

Gospodo Kukurikavci, očito je da Vi svojom iracionalnom politikom građane svjesno gurate u dužničko ropstvo nehrvatskih banaka, i kao takve nas, potpuno kreditno i konkurentski onesposobljene, iz nekih vama vjerojatno poznatih razloga, želite uvesti u EU"
, stoji u priopćenju BUZ-a.
 

Pročitajte više