Umjesto Kerumovog zamjenika u Županijsku skupštinu ulazi Kerumov šurjak optužen za djelo protiv sigurnosti

Foto: Hina

SAŠA HORVAT, Kerumov šurjak, ulazi danas u Županijsku skupštinu umjesto Kerumovog zamjenika Jure Šundova, koji je zasjeo na čelo Županijskih cesta. Skupštinom inače predsjeda Kerumov šogor Petroslav Sapunar pa se doista čini da su politička zbivanja u Splitu i županiji i dalje pod čvrstom kontrolom šefa HGS-a, koji u dogovoru s HDZ-om svoje ljude stavlja na čela županijskih institucija i upravnih vijeća. 

"Saša Horvat ulazi kao član HGS-a koji je bio na našoj listi", potvrdio nam je informaciju Jure Šundov.

Novi vijećnik Županijske skupštine optužen za djelo koje se kažnjava do pet godina zatvora

Zanimljivo je svakako da je novi vijećnik Kerumove stranke u Županijskoj skupštini već neko vrijeme pod kaznenim progonom.

Općinsko državno odvjetništvo u Splitu podiglo je u studenom prošle godine optužnicu za teško kazneno djelo protiv sigurnosti, i to zbog propusta u postavljanju bine pred obiteljskom kavanom Ćakula u kolovozu 2012. godine, što je rezultiralo padom gošće na koncertu 2Cellos s visine od nekoliko metara. 

Optužnica je nedavno potvrđena te je sve spremno za suđenje Horvatu i Ivici Kalebiću, šefu scenske tehnike splitskog HNK-a koji je u Ćakuli radio u fušu. Prijeti im kazna do pet godina zatvora.

Šundov: Dok god netko nije pravomoćno osuđen...

"Ja o tome ništa ne znam, a i ne moram znati. Tijela Županije brinu da sve bude u skladu sa zakonom. Osim toga, dok god nije netko pravomoćno oglašen krivim, ne može mu se inkriminacija stavljati na teret u smislu da ga spriječi u obavljanju dužnosti", drži Šundov.

Na Županijskom sudu u Splitu inače ovih dana treba krenuti suđenje Dragi Šundovu, Jurinom bratu, bivšem prometnom policajcu koji je pod optužbom USKOK-a za zloporabu položaja i mito u vrijednosti od 200 kuna prijevoza kamenja.

Suđenje je trebalo započeti prekjučer, no sudac Mlađan Prvan raspravu je odgodio do ponedjeljka. Unatoč ozbiljnoj inkriminaciji, Drago Šundov se nakon odlaska iz policije skrasio u Javnoj (gradskoj) ustanovi Športski objekti. Do tada je bio predsjednik Upravnog vijeća, a onda se "spustio" u kancelariju.

Objektima upravlja Kerumov Tomislav Borozan, no njega bi uskoro trebao zamijeniti Serđan Guštin, bivši šef splitske policije, nekadašnji Kerumov direktor i školski kolega splitskog gradonačelnika Ive Baldasara.

 

Pročitajte više