Uprava Liburnija Riviera Hotela prekida proceduru utvrđivanja i zbrinjavanja 87 radnika

 Foto: remisens.com

UPRAVA Liburnija Riviera Hotela, nakon konzultacija suvlasnika – SN Holdinga i jedinica lokalne samouprave – odlučila je da neće nastaviti sa započetom procedurom zbrinjavanja 87 radnika, priopćila je danas gradska uprava Opatije.

Uprava Liburnia Riviera Hotela d.d. je 5. prosinca 2013., pokrenula proceduru savjetovanja s Radničkim vijećem u vezi utvrđenja prestanka potrebe za stalnim radom za 87 radnika.
 
Temeljni razlog za pokretanje procedure bio je, kako se navodi, činjenica da većina predloženih radnika nije u mogućnosti odrađivati redoviti godišnji fond sati, pa je za njih primjereniji ugovor o sezonskom radu.
 
Radničko vijeće Liburnia Riviera Hotela d.d. je, dana 17. prosinca, uskratilo suglasnost u vezi namjere poslodavca.
 
Na inicijativu gradonačelnika Opatije Ive Dujmića, obavljene su konzultacije u kojima su sudjelovali predstavnici dva najveća vlasnika Ivo Dujmić i Darko Ostoja te predsjednik Nadzornog odbora Franco Palma i Predsjednik Uprave Igor Šehanović.
 
Nakon obavljenih konzultacija, Uprava je, dana 27. prosinca, donijela odluku da neće nastaviti sa započetom procedurom.
 
Liburnia Riviera Hoteli će koncentrirati svoje aktivnosti u smjeru realizacije započetih investicija i pripreme predstojeće turističke sezone.
 
"Grad Opatija će podržati Liburnia Riviera Hotele d.d. u svim razvojnim projektima Društva, koje doprinose razvoju Opatije i u kojima se uvažavaju interesi lokalne zajednice,  a također će dodatno pojačati napore u smjeru razvoja destinacije Opatijske rivijere, između ostalog, i kroz razvoj više kapitalnih projekata koji bi bili financirani putem europskih strukturnih fondova.", zaključuje se u priopćenju.
 
 

Pročitajte više