Urbana desnica poziva na bojkot Gay Pridea u Splitu: Ne želimo plaćati ničije paradiranje!

POKRET Urbana desnica preko svog Facebook profila pozvala je u akciju "Prazan grad" na dan kada se u Splitu održava gay parada.

"Potaknuti ružnom slikom Splita i Splićana od prošle godine, kao i slikama tučnjave sa hrvatskom policijom, koje su obišle cijeli svijet, odlučili smo na vrijeme pokrenuti akciju: Prazan grad", piše Urbana desnica na svom profilu.

"Ne želimo financirati ničija paradiranja"

"Naime, kako bi ove godine izbjegli nasilje nad splitskim ulicama, kao i išaranu Dioklecijanovu palaču, kao i ostatak grada grafitima, pozivamo vas da taj dan bojkotirate odlazak u centar grada", dodaju iz Urbane desnice te objašnjavaju koja je njihova poruka u vezi Parade ponosa.

"Zašto se smatra da će građani Hrvatske postati osjetljiviji za prava homoseksualaca, lezbijki i transrodnih skupina njihovim marširanjem ulicama gradova, kada upravo građani financiraju 'parade ponosa' u najtežoj gospodarskoj krizi kada se svatko bori za vlastitu egzistenciju", pišu iz Urbane desnice te se pitaju i zašto se novac uložen u osiguranje "povorki ne uloži u edukaciju mladih o navedenoj temi".

Pozivaju sve da 9. lipnja bojkotiraju dolazak u centar Splita. "Ne dozvolimo nasilje nad ulicama, te pošaljimo jasnu poruku: Ne želimo financirati ničija paradiranja", zaključuju iz Urbane desnice koja se na Facebooku opisuje kao predstavnik "nove generacije" mladih domoljuba, intelektualaca i političara.

"Urbana desnica" ljude ne dijeli na ljevičare i desničare!


Prema njima karakteristike "urbane desnice" su da prednost daje idejama, projektima i rješenjima dok ideologije te totalitarističke režime ostavlja prošlosti, politiku shvaćaju kao služenju narodu, a ne privatan biznis. "Takva desnica izdajnike i prevarante pamti, a ne glasuje za njih na svakim sljedećim parlamentarnim izborima", pišu iz Urbane desnice i dodaju kako takva desnica ljude ne dijeli na lijeve i desne, nego na poštene i nepoštene.

"Takva desnica izdajnike i prevarante pamti, a ne glasuje za njih na svakim sljedećim parlamentarnim izborima", pišu iz Urbane desnice te dodaju da nastoje razbiti predrasude o domoljubima kao o primitivcima, "jer u našim redovima ima jako puno mladih intelektualaca, stvaralaca, umjetnika, znanstvenika.".

Tvrde da takva desnica štiti narod, a ne fotelje i tom istom narodu polaže račune te da u njoj nema nezamjenjivih i nedodirljivih.

Pročitajte više