"Usporedite visinu kazne bakici za komunalije i kaznu Sanaderu za milijune kuna"

Foto: Hina

GRAĐANI smatraju da je kazna za sve što je pokradeno premala.

"Ako netko u tramvaju ne plati 10 kuna, plati globu 250 kuna. Znači, 25 puta više. A ovdje ukradu 30 milijuna i dobiju samo deset godina zatvora. To nije pravda".

"Za ono što je (Sanader, op.a.) najviše kriv, za to ga neće nitko suditi. On je jedno obećavao, a drugo je napravio".

"Ja vjerujem da će on dobiti zasluženu kaznu, ako je kriv, kad - tad".

"Čak i malo možda".

"Može biti zadovoljan."

"Treba oduzeti novac. A on može biti sto godina u zatvoru, nema od toga ništa nitko", neki su od komentara Zagrepčana na nepravomoćnu presudu za dosad najveću procesuiranu korupcijsku aferu u Hrvatskoj.

"SDP sve tura ispod tepiha"

Donosimo vam reakcije i s Indexovog Foruma.

"HDZ je sam krenuo sa čistkom unutar svojih redova, SDP sve tura ispod tepiha, nemaju snage obračunati se sa svojim lopovima"

"Premalo je dobio..ali dobro..bit će još suđenja..skupit će se.. :)"

"Pametni su govorili da je HDZ bio pokret a ne stranka! da su se raspustili '96 i iz toga osnovali političke stranke imalo bi manje karcinoma u nasoj politici."

"Sad je na redu SDP i Linic koji su unistili Hrvatsku u samo 2 godine."

"Mali korak za čovjeka, ali veliki za ovo društvo"

"..Svi optuženi proglašeni su krivima! Proglašeni su krivima za udruživanje sa svrhom počinjenja kaznenog djela i zlouporabu položaja i ovlasti.."  - mali korak za čovjeka, ali VELIKI za ovo društvo.. pozdravljam odluku suda.."


"Volio bi da se sad sumira točno kolika je šteta počinjena građanima RH ali detaljno. Znači koji su ljudi ove zemlje bili direktno uništeni zbog lopovluka ovog Ivinog HDZa. Da se sazna svako ime i prezime posredično ili direktno "uništenog" građanina ove države. Pa da vidimo koliko uništenih firmi, obitelji, klinaca čiji roditelji nisu mogli priuštiti im normalne uvjete za život, bolesnike koji nisu dobivali adekvatnu medicinsku pomoć, propale firme, itd itd... sve to radi pohlepe nemara pojedinaca pa da vidimo zapravo je l kazna ok."

"A da li postoji gdje institucija gdje bi ja mogao otić i potpisat dobrovoljno da za cifru koju Sanader ima odmah pristajem na tu zatvorsku kaznu? Njemu NISU oduzete sve pare koje ima,on je za svojih 10 pokoljenja osigurao JAKO lagodan život i dobio samo 9 godina,2 godine već odgulio tako da mu ostaje još 7 godina, a za dobro vladanje izlazi van za 3 godine, ako ne i prije uz uvjet kušnje :) ODMAH POTPISUJEM DA IH I JA ISTO ZA SVOJU OBITELJ !!! Još jedan dokaz da je ova država goli k...."

"Treba imati želudac za sve"

"Treba za sve ovo imati želudac. Isplati li se živjeti normalno i raditi pošteno. Kakva lova u pitanju, a pogledajte kazne. Blokiranje računa i imovine. Znali su da se istraga pokreče i prebacili su veliki dio love u zemlje u kojima ih nikad neće naći."

"Treba usporediti visinu zatvorske kazne onoj bakici za komunalije i ovu Sanaderu za milijune kuna. Bit će da je bakica jedno 100 puta gore prošla."

Pročitajte više