Uvjeren u pobjedu: Kerum ispitan u Državnom odvjetništvu, ali kao svjedok

Foto: Joško Ponoš/Cropix

"POBJEĐUJEM!", radostan je bio Kerum nakon jednosatnog ispitivanja u splitskom Općinskom državnom odvjetništvu. Uvjeren je da ga čeka drugi mandat, a svoje veselje podijelio je i s novinarima koji su ga susreli u Palači pravde.

Nije Željko, nego Željka

Premda Državno odvjetništvo ima nekoliko kud i kamo značajnijih predmeta u radu, Keruma su danas saslušali kao svjedoka u slučaju koji se vodi zbog nepokretanja stečaja Kerum d.o.o., kojeg je prije propasti uvalio nećakinji Željki. Tako za nepokretanje stečaja neće odgovarati seka Nevenka koja je Kerum d.o.o. vodila sve do prije godinu dana.

Stečaj su bili dužni zatražiti jer Kerum d.o.o. već duže nema uvjeta za poslovanje. Račun je blokiran, dugovi su stravični. Dobavljačima je Kerum ostao dužan više od 60 milijuna kuna, državi duguje preko 22 milijuna kuna poreza!

Dobavljači izigrani, a ankete Kerumu daju najveće izglede?!

Kerum je pokušao poslovanje prebaciti na Kerum trgovinu d.o.o., no ni ona nije poživjela. Dobavljači su očajni jer ne vide kako će naplatiti tražbine. Zasad je to isključivo moguće kada zahtjev vjerovnika za stečajem Kerum d.o.o. dođe na red na splitskom Trgovačkom sudu. Kako bi izbjegao pokretanje stečaja, Kerum plaća dugove, ali doslovno u zadnji trenutak.

Čini se ipak kako će plaćanja morati intenzivirati jer tek što je namirio tri vjerovnika, javilo se još njih osam sa zahtjevom za stečaj. Vidjeli ljudi da nema druge.

Kerum je, inače, danas letio na krilima ankete HDZ-ovca Onesina Cvitana s Pravnog fakulteta u Splitu, po kojoj, nimalo neočekivano, vodi HDZ-ov Vjeko Ivanišević, a Kerum ga u stopu slijedi, što je na prigodan način objavljeno i u Slobodnoj Dalmaciji. 

Kerum je presretan jer njegove ankete govore da je on prvi, a Vjekicu šije kandidat SDP-a Ivo Baldasar, što zvuči puno bliže realnosti.

Kerum prvi splitski HDZ-ovac

Kerum će tako i za ove izbore, kao i za one prije četiri godine, biti prvi splitski HDZ-ovac. Svjestan je i sam toga. Ivanišević je potpuno potonuo i u medijima se o njemu više ništa ne čuje, dok Kerum dobija "prime time" čim nešto lane.

Mediji se bave Tuđmanom i križem, a o dugovima i prevari dobavljača nitko ne govori. Kerumu, čini se, sve ide na ruku. Čak ni za kampanju neće trebati potrošiti ni kune.

U petak će otvoriti Zapadnu obalu i istaknuti kandidaturu, za manje od mjesec dana eto i Dana grada, Svetoga Duje. Dvanaest dana poslije su izbori.

Pročitajte više