Uživajte u sunčanom vikendu jer slijedi kišni tjedan

Ilustracija: Shutterstock

UŽIVAJTE u suncu kojeg uspijete uhvatiti tijekom vikenda, jer prognoze za naredni tjedan nisu nimalo vedre - ponovno slijedi tjedan pun kiše.

Prema prognozi Državnog hidrometeorološkog zavoda, sutra će prijepodne prevladavati sunčano vrijeme, uglavnom na Jadranu i uz njega uz mjestimice umjerenu naoblaku. Poslijepodne sa sjeverozapada jače naoblačenje, ponegdje moguć pljusak i grmljavina, a glavnina se kiše i grmljavine očekuje u noći na ponedjeljak. Bit će vjetrovito i osjetno toplije od prosjeka. Puhat će umjeren, poslijepodne i jak jugozapadnjak, na Jadranu i jugo, a navečer i u noći će u sjevernim krajevima okrenuti na sjeverac i sjeveroistočnjak. Jutarnja temperatura uglavnom između 11 i 17, a najviša dnevna od 20 do 27°C.

U narednim danima slijede kiša i zahlađenje - vrijeme će biti promjenjivo, a u utorak u kopnenom području i na sjevernome Jadranu pretežno oblačno, povremeno s kišom i grmljavinom. Najviše se kiše, mjestimice obilnije, očekuje u utorak, a u južnoj Dalmaciji u srijedu prijepodne. Vjetar u ponedjeljak povremeno umjeren jugoistočni, zatim sjeverni i sjeverozapadni, u srijedu i jak. Na Jadranu u ponedjeljak većinom umjereno jugo, u utorak umjerena i jaka bura, a u srijedu sjeverac i sjeverozapadnjak. Hladnije, a u kopnenom području osjetno hladnije od prosjeka, pogotovo u utorak.

Kiša nas očekuje i do kraja tjedna.

Pročitajte više