Uznemirujuće fotografije: Izudarao štence i bacio ih kontejner, nudi se nagrada od 1000 kuna za pronalazak počinitelja

Foto: Udruga Victus

UZNEMIRUJUĆE FOTOGRAFIJE

U PETAK oko 11 sati volonteri udruge Victus iz Slavonskog Broda dobili su dojavu da se u kontejneru nalaze štenci te odmah pohitali kako bi ih pokušali spasiti. Samo jedan štenac uspio je preživjeti pokušaj nepoznatog počinitelja da ga ubije i ostavi u kontejneru zajedno s pilećim nogicama.

Mali borac još uvijek se bori za život i upitno je hoće li preživjeti.

Kako je štene staro oko dva tjedna može se hraniti isključivo dudom, no zbog udarca u glavu curi mu krv na nos pa nije mogao ni jesti jer ne može disati. Na snimanju je uočeno kako mu je lubanja pukla od udarca.

"Štenac se nalazi na niti između života i smrti", kazala je za Index Maja Hercog-Čorak iz udruge Victus.

Kako bi pomogli štencu morali su ga odnijeti veterinaru kako bi dobio infuziju, a na kraju je završio i u Zagrebu gdje će pokušati napraviti sve kako bi mu spasili život.

Nagrada za informacije o počinitelju

Udruga je podnijela kaznenu prijavu protiv nepoznatog počinitelja, a kako bi prikupili što više informacija o počinitelju na Facebooku su ponudili nagradu od 1000 kuna. Neki od korisnika također su ponudili novac za informaciju.

"Nevjerojatno je kako se štenac glasno derao, to u životu nisam čula da tako mali psić ima tako prodoran glas", kazala je Maja Hercog-Čorak.

Pročitajte više