Uznemirujući video: Dok vozite ne razgovarajte na mobitel i ne SMS-ajte!

Screenshot: distraction.gov

NACIONALNA kampanja protiv ometanja u vožnji započela je jučer diljem SAD-a. Povodom toga objavili su i vrlo uznemirujuću video reklamu: troje mladih u autu, vozačica čita poruke na mobitelu i ne vidi znak STOP na raskrižju. Što se dalje dogodilo pogledajte u videu.

"U Drive, U Text, U Pay"

"Ova kampanja protiv ometanja u vožnji u rangu je s našim naporima u borbi protiv alkoholiziranih vozača ili onih koji se ne vežu sigurnosnim pojasom. Diljem zemlje stavljamo poruke: Ako SMS-ate tijekom vožnje, dobit ćete poruku od policije - U Drive, U Text, U Pay", kazao je Anthony Foxx, ministar prometa.

Reklame protiv ometanja u vožnji emitirat će se na televizijama, radijima i internet stranicama, a bit će postavljene i uz mnoge prometnice.

Pisanje SMS poruka i razgovaranje na mobitel tijekom vožnje vodi u smrt

Jerry Cibley komentirao je za wcvb.com kako se radi o dobroj kampanji, no da je možda trebalo i ranije pokrenuti nešto slično. Njegov 18-godišnji sin zabio se automobilom u drvo dok je pričao na mobitel.

Samantha Heany kazala je kako je njezinog ujaka ubio tinejdžer koji je pisao poruke za volanom. "Nije ga vidio, i zabio se u ujakov automobil", dodaje.

Prema nekim istraživanjima, čak 70 posto posto tinejdžera u SAD-u piše poruke dok voze.

Pročitajte više