Varteks smanjio gubitak: Minus u prvom kvartalu sedam milijuna kuna

Foto: Varteks

UKUPAN rezultat poslovanja Varteks Grupe u prvom kvartalu 2015. godine je gubitak u iznosu od 6,97 milijuna kuna koji je za 50% manji u odnosu na gubitak ostvaren u prvom kvartalu prošle godine, koji je iznosio 14,1 milijuna, priopćili su danas iz kompanije.

U prva tri mjeseca 2015. godine Varteks Grupa realizirala je ukupne poslovne prihode u iznosu od 35,4 mil. kn koji su 5,5% ili 2,1 mil. kn manji u odnosu na isto razdoblje 2014. godine, dok su ukupni poslovni rashodi manji za 19% ili za 9,6 mil. kn.


Smanjenje prihoda vezano je prvenstveno uz vremenski pomak realizacije dijela ugovorenih poslova na drugu polovicu godine. Od ukupno ostvarenih prihoda, 58% realizirano je u izvozu.

U drugom kvartalu očekuje se rast prodaje

Kako bi u čim većoj mjeri smanjila negativne utjecaje, Varteks Grupa kontinuirano nastavlja raditi na svim aktivnostima sukladno Planu poslovnog i financijskog restrukturiranja.

Veći rast prihoda od prodaje očekuje se u drugom kvartalu 2015., tako da se kumulativno za prvu polovicu godine očekuje rast prihoda u odnosu na prošlu godinu, a do kraja godine očekuje se i pozitivan rezultat iz operativnog poslovanja, navode iz Varteksa

Do kraja 2015. godine očekuje se nastavak pozitivnih trendova u poslovanju Grupe kroz realizaciju postavljenih ciljeva usmjerenih na uspješno restrukturiranje, te financijsku i poslovnu konsolidaciju kompanije.

Pročitajte više