"Vatikanska diktatura": Biskupi traže stroge kazne za redovnice koje ne podržavaju njihove stavove

VATIKAN je naredio strogo kažnjavanje skupine američkih časnih sestara koje smatra previše radikalnima zbog liberalnijih stavova prema homoseksualnosti, pobačaju te promoviranja feminističkih tema "nekompatibilnih s katoličkom vjerom", javlja BBC.

Prema riječima vatikanskih biskupa, časne sestre svojim liberalnim stavovima podrivaju učenje Rimokatoličke crkve. Konferencija vodstva redovnica najveća je organizacija katoličkih časnih sestara u Sjedinjenim Američkim Državama, a zastupa prava više od 57.000 redovnica.

Vatikan je u Konferenciju odlučio poslati jednog od svojih nadbiskupa koji će nadgledati reformu organizacije i pobrinuti se da se redovnice "konformiraju s istinitim katoličkim vrijednostima".

Biskupi u Vatikanu vrlo su zabrinuti zbog "kršenja katoličke doktrine" i ignoriranja nekih od najvažnijih problema u današnjem svijetu, a to su, kako tvrde, pobačaj i eutanazija. Redovnice su osudili i zbog nekih javnih izjava u kojima izražavaju neslaganje s mišljenjem biskupa, koji su "crkveni učitelji vjere i morala".

Konferenciju vodstva redovnica osudili su zbog neslaganja sa stajalištem Crkve o ljudskoj seksualnosti, prevladavanja radikalnog feminizma u njihovom učenju te šutnje oko pitanja pobačaja i prava na život od začeća do prirodne smrti.

Pročitajte više