Vatrogasac o smrti kolege i požaru: Tko će vam sada biti kriv? Vlada: Mi se prvenstveno brinemo za gospodarski oporavak



MLADEN MAGDIĆ, predsjednik Sindikata vatrogasaca na Facebook profilu naše Vlade napisao je, ogorčen zbog smrti kolege u noći s nedjelje na ponedjeljak, kako je upozoravao na ono što se događa ovih dana te da je ukazao na neprofesionalnost i neznanje kadra. Kaže kako je njemu zbog toga savjest čista, ali pita Vladu RH je li njima savjest čista te mogu li se pogledati u ogledalo i mirni spavati.

> DUZS odgovara na optužbe i donosi kronologiju gašenja: Požar kod Selca i Crikvenice je uspješno i kvalitetno ugašen

"Koga ćete sada staviti na optuženičku klupu, tko će vam sada biti kriv, niste dorasli tom poslu u kriznim situacijama. Iskustvo se ne može kupiti novcem niti naučiti u političkim školama.", napisao je Magdić.

Odgovor koji je dobio je, blago rečeno skandalozan. "Jasno je rečeno kako se Vlada prvenstveno u ovom mandatu brine za gospodarski oporavak, nove investicije, nova radna mjesta i preokrenuti trend BDP-a u pozitivan. Promjene ne dolaze preko noći. Premijer Milanović osvrnuo se na prethodnih šest mjeseci Vlade na VladaUp-u", odgovor je Magdiću od strane Vlade!

Koliko još vatrogasaca mora nastradati da netko od odgovornih snosi sankcije za neprovođenje zakona?

Magdić je zatražio i odgovor na pitanje koje je postavio još u ožujku kada je stradao jedan vatrogasac u Rijeci. "I na kraju ako imate morala odgovorite na pitanje koje sam davno postavio i ponovio jučer, ali ne politički nego konkretno, jer ste i Vi tražili na izborima konkretno naš glas za boljitak svih građana RH a ne pojedinaca", piše Magdić. Sat vremena nakon prvog posta ponovno je podsjetio na svoje pitanje a tada je i dobio odgovor. "Još mi niste odgovorili na pitanje od 20. ožujka 2012, a već se dogodila nova tragedija sa smrtnim posljedicama. Koliko još vatrogasaca mora nastradati da netko od odgovornih snosi sankcije za neprovođenje zakona?", pitao je Magdić, a dva sata kasnije dobio i odgovor: "Život nema cijenu. Pogibija vatrogasca velika je tragedija".

Pročitajte više