Vatrogascima pozlilo tijekom deložacije: Šibenčanka godinama živi u stanu zatrpanom fekalijama i smećem

Foto: šibenik.in

DJELATNICI šibenske Gradske čistoće nisu mogli danas početi čistiti stan nagomilan otpadom u Ulici Fausta Vrančića na broju 8, kako je to jučer najavljeno, jer ne mogu pristupiti čišćenju dok je unutra 54-godišnja vlasnica stana koja je jučer, nakon par sati tretmana na Odjelu psihijatrije šibenske Opće bolnice, vraćena natrag u svoj dom gdje više ne pušta nikoga.

Jučer je iz tog stana deložiran 73-godišnji stanar o kojem je brinula 54-godišnjakinja, inače socijalni slučaj i osoba koja, po riječima svojih susjeda, nije sposobna brinuti ni o sebi samoj. Ali po stručnom i službenom mišljenju njene liječnice, radno je sposobna iako godinama živi u stanu zatrpanom fekalijama i smećem u kojem se nakotila svakojaka gamad. Starac koji je živio s njom bio je zapušten do te mjere da je jedan od vatrogasaca koji su jučer pomagali hitnoj iznijeti ga iz stana, od muke povratio, piše šibenik.in.

Tijekom deložacije, zbog opiranja je vlasnica stana privremeno hospitalizirana i prevezena u bolnicu, a to vrijeme njezina izbivanja iskorišteno je za deratizaciju i dezinfekciju stana koji je natopljen kemijskim sredstvima, kako bi se danas moglo pristupiti čišćenju i odvoženju gomile otpada koji se godinama krcao u stanu.

No, to se danas nije moglo dogoditi jer komunalci ne mogu ništa bez šibenskog Centra za socijalnu skrb, koji je nemoćan poduzimati bilo kakve akcije bez potvrde obiteljske liječnice 54-godišnjakinje o njenoj poslovnoj nesposobnosti. Liječnica odbija komentirati slučaj jer je, kako kaže, obvezna čuvati povjerljivi odnos s pacijentom pa dok se sve nadležne službe zahvaćene ovim slučajem ne koordiniraju i usuglase oko toga što će biti sa ženom, piše šibenik.in.

Pročitajte više