Velika akcija triju policijskih uprava: Zbog ilegalnog oružja, eksploziva i droge uhićeno 11 osoba

Ilustracija: Guliver image/Getty images

SINOĆ je u koordiniranoj akciji policijskih uprava Zagrebačke, Krapinsko-zagorske i Varaždinske te državnog odvjetništva i USKOK-a, pod sumnjom da su se duže vrijeme bavili ilegalnom proizvodnjom i preprodajom oružja i eksploziva, uhićeno 11 osoba.

Uhićenu skupinu policija je pratila više mjeseci, a nakon sinoćnjeg uhićenja po odobrenju nadležnih sudova pretražene su im kuće, automobili i vikendice. "U 16 pretraga uhićeno je 11 osoba, dok je jedna u bijegu", rekao je načelnik Policijske uprave Krapinsko-zagorske Jakob Bukvić.

"U tijeku same akcije pretragama domova i drugih objekata pronađena je veća količina oružja, streljiva, eksploziva i droga. U realizaciji same akcije sudjelovalo je više od 100 djelatnika kriminalističke, temeljne i interventne policije. Akciju možemo ocijeniti uspješnom", istaknuo je Bukvić.

Uz puške, pištolje i prigušivače ručne izrade i 5 tisuća komada streljiva pronađene su i veće količine eksploziva i droge, rekao je voditelj kriminalističke službe PUKZ Kristijan Potočki.

"Zaplijenili smo oko 6 kilograma eksplozivna, 2 trotilna metka, 850 grama plastičnog eksploziva, 4,8 grama eksploziva TNT i 28 elektrodetonirajućih kapica. Zaplijenili smo i određenu količinu opojne droge i to 15 grama kokaina, 167 grama amfetamina te 120 grama marihuane", pobrojao je Potočki.

Imena uhićenih nisu se mogla doznati, iako je otkriveno da su trojica već služila zatvorske kazne i od ranije su poznati po ilegalnog izradi i trgovini oružjem, pa se slučaj može povezati s otprije poznatom obitelji iz zagorskog Novog Golubovca.

Pročitajte više