Veliki požar u Sesvetama: Gorjele kuće, skladište i šikara, vlasnik skladišta sumnja da je požar podmetnut!

KAKO su nam kazali iz JVP Zagreb, u Sesvetama, u ulici Rimski put, gorjele su kuće i skladište. Požar je lokaliziran oko 14 sati, a sanacija požarišta je u tijeku. Na terenu je bilo najmanje 20 vatrogasnih vozila i 40-ak vatrogasaca, doznajemo od očevidaca. Vatra je zahvatila nekoliko krovišta obližnjih kuća.

Vatra je došla blizu zgrada u naselju Sopnica-Jelkovec, a proširila se i na obližnju šikaru. DUZS je izvijestio kako je požar izbio oko 11.30 sati u skladištu paleta i papira. Vatrogasci su uspjeli staviti požar pod nadzor oko 13 sati, a sanacija će trajati nekoliko dana.

Dvojica vatrogasaca zadobila su lakše ozljede

"U novom naselju u Sesvetama, Sopnica-Jelkovec, izbio je požar, čuju se i nekakve eksplozije. To je ogroman dim", javljali su uznemireni Zagrepčani.

Veliku vatru koja se proširila na šikaru i krovište obližnjih kuća, gasilo je 50-ak vatrogasaca, doznaje se od dežurnog dispečera zagrebačke Javne vatrogasne postrojbe. U velikom požaru u zagrebačkom naselju Sesvete izgorjelo je skladište paleta i drvene ambalaže.

"Na jednoj kući je zahvaćeno krovište i fasadna stolarija, na drugoj dijelom krovište, a na trećoj samo nadstrešnica. To je zbog isijavanja, blizine i veličine požara".

Dvojica vatrogasaca zadobila su lakše ozljede. "Naša dva vatrogasca su ozlijeđena od vruće vode. Znači, po  domaći bi rekli ofureni. Nisu zatražili liječničku pomoć, niša strašnog, dečki su malo opečeni, ali kažu da će si to sami riješiti i sanirati", kažu u Javnoj vatrogasnoj postrojbi grada Zagreba.

Vlasnik skladišta sumnja da je požar podmetnut


Nakon što se požarište potpuno ugasi, policija će obaviti očevid. Vlasnik tvrtke koja se bavi otkupom, prodajom paleta i drvene ambalaže i koja je u potpunosti izgorjela, Admir Sarunović sumnja da je požar podmetnut.

"Bilo je i prije vrućih dana i bilo je i prije svega, ali ne vjerujem u samozapaljenje. Moji dečki nisu radili jer sam ja na godišnjem i moj drugi djelatnik je na godišnjem. Tako da se nije radilo, tako da kažem, možda se radi o nečem izvan, to je ono što ja pretpostavljam", rekao je Sarunović.

Pročitajte više