Veljka Marića u Remetincu posjetili supruga i djeca: "Još je pod dojmom, ali oduševljen je"

Foto: Televizija N1

VELJKO MARIĆ jučer je izručen iz Srbije i prebačen u zatvor u Remetincu. Tamo može biti zadržan do mjesec dana, a u tom će razdoblju proći medicinsku, socijalnu, psihološku, pedagošku i kriminološku obradu, te će biti raspoređen u kaznionicu u kojoj će odslužiti ostatak kazne.


Marića su danas oko podneva u Remetincu posjetili supruga Marijana i njihova djeca.

"Presretan je. Još je pod dojmom, ali oduševljen je. Sad ide na neke pretrage pa ćemo vidjeti što dalje, ali ovo za sada je odlično", izjavila je Marijama Marić nakon što je posjetila supruga.

Dodaje da je Marić već bio kod liječnice i sada ide na pretrage. Kaže da s liječenjem treba početi ispočetka, jer u Srbiji nije dobio liječnički karton. I dalje nije poznato koliko će dugo biti zadržan u Remetincu.

Milanović: Ovo će poboljšati odnose sa Srbijom

"Povratak Veljka Marića može pomoći odnosima sa Srbijom. Sada će valjda biti malo bolje", komentirao je izručenje premijer Zoran Milanović.

"Moj je posao da radim na takvim stvarima, to je moj dug prema svakom hrvatskom državljaninu. Hrvatska je proteklih godina u Srbiju prebacila više desetaka osuđenika, a ovo je, koliko znam, prvi slučaj da je osuđenik prebačen u Hrvatsku", rekao je Milanović, te dodao da je o ovom slučaju zadnjih tjedana nekoliko puta razgovarao s premijerom Srbije Aleksandrom Vučićem.

"Pričali smo bez javnosti, nismo od toga radili predstavu", izjavio je Milanović.

Matić: Nadam se da ovo nitko neće koristiti u politikantske svrhe

Ministar branitelja Predrag Matić izrazio je zadovoljstvo izručenjem hrvatskog branitelja Veljka Marića Hrvatskoj.


"Svi smo zadovoljni, najviše Veljko sam i njegova obitelj", izjavio je Matić novinarima uoči sjedice Vlade. Dodao je da su pregovori koje su prije nekoliko godina pokrenuli bivši predsjednik Ivo Josipović i on sam urodili plodom.

"Ova Vlada je to dovršila i nadam se da nitko to neće koristiti u politikantske svrhe i reći da je i ovo neki od hrvatskih predizbornih trikova", izjavio je Matić.

Na upit novinara ima li još takvih primjera, ministar je odgovorio kako misli da nema kada je riječ o hrvatskim braniteljima.

Na pitanje o mogućim novim prijavama protiv Veljka Marića u Srbiji kazao je kako to nije pitanje njegova resora, pa o tome ništa ne zna.

Marić, koji je u Srbiji pravomoćno osuđen za ratni zločin na 12 godina zatvora, u utorak je iz zatvora u Beogradu prebačen u Hrvatsku na odsluženje ostatka kazne.

Pusić: Dobro da je to završilo

Nakon što je jučer Veljko Marić izručen Hrvatskoj, ministrica vanjskih i europskih poslova kratko je komentirala riječima: "Dobro da je to završilo, kao što je i trebalo završiti. Razgovor je obavila i sa srbijanskim premijerom Vučićem: "Naravno, svi smo razgovarali," rekla je Vesna Pusić.

 
 
 
 

Pročitajte više