Venezuela: Najmanje 19 poginulih u eksploziji u jednoj od najvećih svjetskih rafinerija nafte


U JEDNOJ od najvećih svjetskih rafinerija nafte koja se nalazi u sjeverozapadu Venezuele došlo je do tragične nesreće u kojoj je poginulo najmanje 19 ljudi, a više od 50 ih je ranjeno.

Nesreća se dogodila u rafineriji Amuay, a u tijeku je evakuacija područja koje je zahvaćeno eksplozijom. Državne vlasti smirivaju paniku u tom dijelu zemlje te su objavili kako je situacija pod kontrolom.

CNN javlja kako je smrtno stradao i 10-godišnji dječak. Eksplozija je zahvatila infrastrukturu rafinerije, prostore koje koristi nacionalna garda te obližnje kuće.

Predstavnica lokalnih vlasti kazala je kako više ne postoji rizik od novih eksplozija u rafineriji Amuay, koja proizvodi 645 tisuća barela nafte dnevno i jedna je od najvećih na svijetu. Požar u rafineriji još uvijek gori, ali situacija je pod kontrolom.

Incident se dogodio oko 11 sati po lokalnom vremenu. Prema riječima Rafaela Ramireza predsjednika državne kompanije PDVSA do nesreće je došlo nakon istjecanja plina uslijed čega je došlo do eksplozije i požara u najmanje dva spremnika nafte u rafineriji.

Pročitajte više