Venezuelanke žele besplatnu zamjenu PIP-ovih silikona ili slijede masovne tužbe

OKO 2000 Venezuelanki prijeti da će tužiti liječnike, privatne klinike i distributere štetnih PIP silikonskih implantanata ukoliko im se ne omogući besplatna zamjena silikona.

Ova južnoamerička zemlja jedno je od najjačih tržišta estetske kirurgiju, te je, prema  procjenama lokalne grupe za zaštitu potrošača ANAUCO, u Venezueli završilo čak 30.000 štetnih PIP-ovih silikonskih umetaka od njih 300.000 koliko ih je prodano diljem svijeta.

ANAUCO, koji predstavlja tužiteljice, se narednih dana ima namjeru naći s predstavnicima klinika, kirurga i kompanija koje su uvezle implantante kako bi ispregovarali njihovo vađenje i besplatnu zamjenu.

"Ako nam doktori, klinike i distributeri izađu ususret, imat ćemo sve potrebno da ovim ženama omogućimo besplatnu zamjenu. Ako pregovori ne uspiju, u narednih 30 dana tužit ćemo sve aktere kako bi svi odgovorni platili cijenu svojih propusta", kazao je predsjednik ANAUCO-a Roberto Leon.

Naglasio je i kako je oko 2000 žena zainteresirano za podnošenje individualnih tužbi, nakon što je pokušaj organiziranje kolektivne tužbe propao početkom godine.

Pročitajte više