Vesna Trnokop Tanta i Nataša Vujec svjedoče na suđenju Sanaderu

U NASTAVKU suđenja Ivi Sanaderu za afere Hypo i INA MOL trebale bi svjedočiti potpredsjednica HGK i bivša državna tajnica u Ministarstvu gospodarstva.

Vesna Trnokop Tanta i Nataša Vujec trebale bi svjedočiti o okolnostima iskaza mađarskog svjedoka Imre Fazekaša i ruskog magnata Mihaila Gucerieva vezano uz pregovore oko realizacije projekta Družba Adria. Vujec je u to vrijeme bila državna tajnica u Ministarstvu gospodarstva, a Trnokop Tanta predsjednica Uprave Janafa. Fazekaš i Guceriev su, podsjetimo, na sudu svjedočili da je 5 milijuna eura na računu Roberta Ježića bio predujam za obećano lobiranje za Družba Adriu. Prema optužnici, pak, radi se o dijelu MOL-ova navodnog mita Sanaderu za prepuštanje upravljačkih prava u INI. Branitelj Čedo Prodanović na prošlom je ročištu prigovorio na okolnosti pozivanja svjedokinja.

"Niti je svjedok Guceriev, niti Fazekaš govorio da su oni sudjelovali u pregovorima o osnivanju Družbe Adria. Nego da su htjeli iskoristiti te potencijale koji su postojali i napraviti drugi trak, skladište, i sve to radili vrlo neformalno i tajno. Dakle, razgovarati sada o pregovorima u kojima oni nisu sudjelovali, niti su to rekli, je potpuno deplasirano", zaključio je Prodanović. Sudsko vijeće ipak je odobrilo dotične svjedokinje.

Pročitajte više