Veteran i protivnik šatoraša uhićen u Srbu - sve je prenosio na Facebooku: "Imaju plinsku bocu"

Foto: Screenshot Faceebok

VETERAN Domovinskog rata Zoran Erceg na svojoj je Facebook stranici "Ja se vas ne bojim" objavio da je uhićen u Srbu čim je došao do šatora Auhtohtone stranke prava.

Tamo je otišao nakon što je jučer javno istupio protiv okupljanja šatoraša pokraj spomenika u Srbu. "Volio bih pokazati kako oni ne mogu zaustaviti nekoga tko bi želio položiti cvijeće na spomenik", napisao je jučer. No nije uspio jer ga je policija odmah uhitila.

Sve je prenosio videom uživo na Facebooku. Na snimci se vidi da su ga priveli pripadnici interventne policije.

"Imaju plinsku bocu. Stajala je tamo kod većeg šatora", rekao je u jednom trenutku policajcima.

Erceg je u SMS poruci za Index potvrdio da je uhićen i da mu policija brani odlazak na "šatoraško predavanje" te da ga drže u stanici.

Zoran Erceg je Facebook stranicu "Ja se vas ne bojim" pokrenuo kao reakciju na šatoraše u Savskoj kojima se otvoreno suprotstavio.

Žele spriječiti obilježavanje antifašističkog ustanka

Podsjetimo, Autohtona hrvatska stranka prava podigla je šator pored spomenika u Srbu kako bi spriječila obilježavanje antifašističkog ustanka koji se u Srbu dogodio 27. srpnja 1941. godine.

Danas su policiji zaprijetili da ne pokušavaju ukloniti silom šator jer se, kažu, "može upaliti šibica i stvoriti problemi koji nikomu ne trebaju". Rekli su da im je policija postavila ultimatum da uklone šator danas do 15 sati.

Ministar unutarnjih poslova Vlaho Orepić za Index je opovrgnuo policijski ultimatom, ali je rekao da će policija postupati prema hrvatskim zakonima i da nikome neće dopustiti da provodi svoju samovolju. 

Mještani Srba žalili su se da ih pripadnici A-HSP-a vrijeđaju i da im prijete.

Oko 18 sati pojavila se informacija da su A-HSP-ovci ipak pomaknuli šator i to za 10 metara, a tvrde da su to učinili u dogovoru s policijom.

 

Pročitajte više