Video - Rick Santorum: Trudnoću nastalu silovanjem treba prihvatiti kao dar od Boga!?

AMERIČKI predsjednički kandidat Rick Santorum, još uvijek u utrci za republikanskom nominacijom, prekjučer je prilično šokirao javnost svojim ekstremno tvrdolinijaškim stavom prema abortusu, ali i zavidnom dozom licemjerja.

Već je dobro poznato da Santorum, kao jedini katolik među republikanskim kandidatima, zagovara svetost života te se protivi pobačaju. Međutim, u razgovoru sa CNN-ovim voditeljem Piersom Morganom, Santorum je otkrio kako je svoj stav sposoban odvesti na ekstremnu razinu.

Naime, kada ga je Morgan upitao što bi napravio u hipotetskoj situaciji kada bi njegova kćer bila silovana i htjela pobaciti, Santorum je kazao da bi je savjetovao da zadrži dijete. "Mislim da je pravi pristup taj da se prihvati taj dar. On je stvoren na užasan način, u smislu silovanja, ali je svejedno dar. To je božji dar ljudskog života i kao takvog ga treba prihvatiti", hladno je objasnio Santorum.

Još fascinantnije zvuči njegova tvrdnja da njegov stav po ovom pitanju ne proizlazi iz religijskih uvjerenja, već iz njegovog tumačenja ustava iz kojeg proizlazi da "ljudski život počinje pri začeću te treba učiniti sve kako bi se zaštitila svetost života".

Takvo tumačenje samo po sebi možda i nije problematično, ali ga je voditelj Morgan ipak suočio s jednim pitanjem koje je Santoruma automatski raskrinkalo kao licemjera. A pitanje je glasilo: "Ako je vaša pozicija ta da vjerujete u nenarušivu svetost života, kako to da istovremeno zagovarate smrtnu kaznu?"

Santorum je izbjegao odgovor na pitanje, počevši vrludati po temi nužnosti da se dokaže krivica osuđenika na smrt, ali konkretan odgovor na pitanje nije dao.

Pročitajte više