Video: Nagovarao kolege iz zatvora da postanu islamisti, oni ga prebili na mrtvo ime

Screenshot: YouTube

24-GODIŠNJI Carlos Larmond u nalazi se u zatvoru u Ottawi, a uhićen je zbog djela povezanih s terorizmom. Svoje kolege u zatvoru pokušavao je preobratiti na islam te im rekao da se neće dobro provesti ako to ne učine, stoga su ga oni pretukli, piše Global news.

U žestokoj tučnjavi mladiću je slomljena ruka, a zaradio je i jake masnice na glavu. Zbog incidenta je su u četvrtak pred suca dovedeni 24-godišnji Terrence Wilson i 29-godišnji Michael Clarke.

Larmondov odvjetnik tvrdi kako je njegov branjenik pristojno nagovarao preobraćenje na islam, no kada je shvatio da zatvorski kolega to ne želi učiniti, počeo mu je ozbiljno prijetiti.

Wilsonu je rekao kako će ga ubiti u ćeliji, a najavio je i kako će netko od njegovih ljudi vani pobiti njegovu obitelj, ne postane li militant islama.

Wilson je na to odgovorio nasiljem zabilježenim na nadzornoj kameri, a zbog kojeg mu je sudac u četvrtak produžio zatvorsku kaznu za još 60 dana.

Larmond je osumnjičen za djelovanje u ime terorističke skupine, a tereti ga se i da je htio napustiti Kanadu kako bi postao aktivni terorist. Osim njega, uhićen je i njegov brat blizanac Ashton Larmond, osumnjičen za sudjelovanje u akcijama u ime terorističke skupine, odnosno zbog nagovaranja ostalih da se pridruže terorističkoj grupi.

Pročitajte više