Vidošević je godinama plaćao honorare novinarima HTV-a! Na HGK-ovom popisu Šprajc, Družijanić, Čuljak...

Foto: Hina

OD POČETKA 2010. do kraja 2013. godine Hrvatska gospodarska komora isplatila je više od četiri milijuna i 260 tisuća kuna honorara privatnim osobama. Na popisu se nalaze novinar Danko Družijanić i Zoran Šprajc, ali i Igor Dekanić, savjetnik i predstojnik ureda Stjepana Mesića u vrijeme dok je bio predsjednik. On je u 2010. i 2011. godini primio nešto više od 188 tisuća kuna od HGK na ime honorara.

Honorar u iznosu od čak 236.967 kuna dobio je vinar i pravnik Damir Klasiček. Taj honorar isplaćen mu je 2010. godine. Enolog Saša Špiranec u razdoblju od četiri godine dobio je više od 160 tisuća kuna. Više od njega zaradio je Darko Vukadinović iz Hrvatskih cestovnih prijevoznika koji je kao česti predavač na seminarima koje je HGK organizirao zaradio 192 tisuće kuna, piše Novi list.

Voditeljica "Potrošačkog koda" Sanja Smiljanić u razdoblju od 2010. do 2012. godine dobila je ukupno oko 40 tisuća kuna. Danko Družijanić u četiri godine zaradio je nešto više od 67 tisuća kuna, dok je Zoran Šprajc u istom razdoblju dobio nešto više od 35 tisuća kuna. Dijana Čuljak je u 2010. godini zaradila 14,870 kuna.

"Pravnici su također dobro zastupljeni na listi isplata. Čak dvije sutkinje Vrhovnog suda, te nekoliko sudaca nižih sudova su dobivali ne baš simbolične iznose od 35 do sto tisuća kuna, uglavnom za poslove sudskih arbitara pri sudu HGK. Očekivano, na popisu je i dosta prevoditelja koji su odrađivali prevode sa stranih jezika za potrebe Komore", piše Novi list i dodaje da su svi isplaćeni honorari, koliko je poznato, dani na ime stvarno ostvarenih usluga, a s tim podacima raspolaže USKOK.

Pročitajte više