Vlada Badelu 1862 odbila deblokirati račun: "U pitanje se dovodi provedba mjera restrukturiranja"

BADEL 1862 izvijestio je da im je Carinska uprava početkom studenog blokirala žiro račun temeljem ovrhe za neplaćeni poseban porez na alkohol i alkoholna pića. "Badel 1862 d.d. iznenađen je negativnim odgovorom Središnjeg ureda Carinske uprave na podneseni Zahtjev za povlačenje rješenja o ovrsi i deblokadu računa tvrtke. Blokadom računa doveden je u pitanje uspješan dovršetak financijskog restrukturiranja i dovršetak prodaje Badelovih dionica", stoji u priopćenju tvrtke.

Iz tvrtke u ističu kako su izuzetno iznenađeni stavom Ministarstva financija, Središnjeg ureda Carinske uprave, kojim se ne prihvaća njihov zahtjev za povlačenje rješenja o ovrsi i za deblokadu računa, već ih se upućuje u predstečajnu nagodbu. U Badelu su iznenađeni naročito u svjetlu činjenice da je u samom obrazloženju donesene odluke Vlade o prodaji dionica prikupljanjem obvezujućih ponuda, jasno vidljivo da su donošenju odluke prethodila pozitivna mišljenja Državnog ureda za upravljanje državnom imovinom, Ministarstva gospodarstva, Ureda za zakonodavstvo te samog Ministarstva financija.

"Neuvažavanjem zahtjeva za deblokadom računa, unatoč činjenici da postoje sve zakonske pretpostavke za takvo postupanje, u potpunosti se dovodi u pitanje provedba mjera restrukturiranja Badela te se ugrožava mogućnost provedbe donesene odluke o prodaji dionica tvrtke", ističe se u priopćenju.

Pročitajte više