Vlada za novog šefa Narodnih novina postavila HNS-ovog načelnika koji ne zadovoljava uvjete

Foto: Općina Radoboj

VLADA je smijenila čelnog čovjeka Narodnih novina Petra Piskača i na njegovo mjesto postavila HNS-ovog načelnika zagorske Općine Radoboj, Anđelka Topolovca, koji je 2012. godine u Narodne novine došao kao savjetnik Uprave. Bivši šef Narodnih novina za RTL je ustvrdio kako njegov nasljednik ne zadovoljava uvjete za tu poziciju, no za stranačko uhljebljivanje to nije bila prepreka. Vlada još nije komentirala kako je moguće da je Topolovec imenovan na tu poziciju budući da nema visoku stručnu spremu.

Piskač, koji je u Narodnim novinama tijekom godina obnašao niz dužnosti - bio je komercijalni, glavni direktor, član uprave i predsjednik Uprave, šokiran je smjenom i kaže da je kraj 22 godišnje karijere zamišljao drukčije. Tvrdi da odlično poznaje poslovanje, kupce, dobavljače i organizaciju posla. "A zapravo me najviše smeta to što se na čelo jedne tako važne tvrtke, od posebnog interesa za Hrvatsku, dolazi osoba koja nema ni formalne uvjete za obavljanje takve dužnosti - od školske spreme ima 6. stupanj prometnog fakulteta, a to nije visoka stručna sprema koja po odluci Vlade treba biti za takav posao", kazao je za RTL bivši predsjednik uprave Narodnih novina.

No, iako su Narodne novine rijedak primjer uspješne državne tvrtke i dobro posluju, Vlada se odlučila zahvaliti Piskaču, koji nije član ni jedne političke stranke, te postaviti "svog čovjeka", koji je prije dolaska na načelničku poziciju godinu dana radio u tvrtki Krateks iz Krapine te sedam godina u tvrtki Pekarne Cerovečki u Radoboju, kao dostavljač pekarskih proizvoda.

U biografiji novog šefa Narodnih novina stoji: "Rođen je 21. rujna 1973. u Krapini. Završio Fakultet prometnih znanosti u Zagrebu (VŠS - inženjer prometa). Obnaša dužnost načelnika u trećem mandatu, a od siječnja 2012. godine na volonterskoj bazi. Usto je član i Uprave poduzeća Narodne Novine d.d.. Anđelko Topolovec je bio saborski zastupnik, ali se povukao iz sabora jer smatra da može više doprinijeti razvoju županije i gospodarstva.  Otac je dvoje djece, Luke i Nikole. Kada uspije naći malo slobodnog vremena od mnogobrojnih aktivnosti, igra nogomet za veterane nogometnog kluba Radoboj, bavi se ekstremnim sportovima te pomaže u radu mnogobrojnih udruga. Osim toga, Anđelko Topolovec je predsjednik županijske organizacije HNS-a te član Središnjeg odbora stranke".

Pročitajte više