"Vladi smo naivno vjerovali, a cijelo vrijeme su trpali novac u svoje džepove!"

POSKUPLJUJE gorivo, poskupljuje plin, struja, stopa PDV-a raste... Udar na novčanike svakim danom sve je teže podnijeti. Građani imaju sve manje strpljenja za poteze nove Vlade, ali i snage za nastavak borbe protiv novih poskupljenja. Naše kamere obišle su danas zagrebački Dolac i doznale - neki građani čak smatraju da je u vrijeme vladavine HDZ-a svima bilo bolje!


Dok se bogati bogate, siromašni pate


Mišljenje Zagrepčana ne razlikuje se mnogo po pitanju poskupljenja. Naši sugovornici vjeruju kako poskupljenja pogoduju bogatima, dok siromašne bacaju u još veću depresiju.

"Naravno da je očajno ovo što se događa i naravno da je Vlada trebala intervenirati. Imala je instrumente kojima je to mogla postići, ali ih nije iskoristila i to dovoljno govori o njoj", izjavio nam je jedan od sugovornika.

Istog su mišljenja i kupci i prodavači - nema spasa za siromaha. Dok će oni nastaviti propadati, bogati će zarađivati samo još više.

Krivci: Milanović, Čačić, Crkva...

Koga građani krive za katastrofalno stanje u državi? Po ovom pitanju nema dvojbe. Svi su jednoglasni - Vlada, koja je prije izbora obećavala brda i doline, sada uništava svoje građane.

"I Crkva bi trebala biti socijalnija, s obzirom na milijune koje prima. U posljednjih 20 godina nisam primjetio da je Crkva ikada reagirala kada su ljudi gladovali i ostajali bez posla. Svakako bi se trebala odreći dijela novca koji prima i uložila ga u pomoć onima kojima je ona najpotrebnija", požalio se naš sugovornik te dodao: "I sam ministar gospodarstva je izjavio kako će biti novih poskupljenja i njemu je to potpuno normalno. Najlakše je samo podići cijene...".

"Cijela ta garnitura, Milanović, Čačić, Bandić, svi su oni isti. Brinu samo o sebi, a na nas siromahe ne gledaju. Da su htjeli, mogli su nešto učiniti. Ali nisu htjeli", zaključio je trgovac koji već godinama svoje proizvode prodaje na Dolcu.

Zaključak: Bilo nam je bolje dok je vladao HDZ?!

I taman kada smo pomislili kako građani ne mogu naći gore riječi za stanje u državi, jedna nam je sugovornica potvrdila: "Prije nekoliko godina živjelo se puno bolje. Za vrijeme vladavine HDZ-a svima nam je bilo ljepše i lakše. Ma sto puta bolje!"

Pročitajte više