Vlasnik Studenca i dalje pod zaštitom, policija traži naručitelja i napadače

Foto: Hina

JOZO MILAVIĆ, vlasnik Studenca, i dalje se nalazi pod paskom splitske policije na bolničkom Odjelu KBC-a Split. U policiji ništa ne žele prepustiti slučaju pa tako ni da se dogodi ponovni napad na Milavića, koji je prije tjedan dana upucan u noge pred svojim trgovačkim centrom u Omišu.

Jasno upozorenje

Policija i dalje traži počinitelje. Atentatora i njegovog pomagača koji ga je odvezao motociklom u noć, ali i naručitelja napada. Milavić se isprva nije mogao sjetiti tko bi mogao imati toliko protiv njega da naruči ovakvu vrst napada, ali tko zna, možda mu se u bolnici sjećanje povratilo kada je malo provrtio film.

Napad je bio jasno upozorenje i poruka Milaviću da nije siguran ni u vlastitom dvorištu. Nakon partije briškula, prekoputa policijske stanice, upucan je u noge iz pištolja s prigušivačem. Nema sumnje da ga je napadač mogao i ubiti da je htio. 

Spor s Bošnjakom, hotel u Ruskamenu, radnici...

Daleko manje eksponiran od svojih kolega iz NTL-a Željka Keruma i Tomislava Mamića, Milavić je u priličnoj medijskoj tišini gradio svoj trgovački imperij. Od Keruma je preuzeo nekoliko dućana, uključujući i onaj na reprezentativnoj lokaciji Periske u Splitu.

Milavić je u sporu s bivšim suvlasnikom hotela Lav Slavkom Bošnjakom, bilo je nekoliko slučajeva da su se bunili i radnici, odnosno, članovi njihovih obitelji, a kupovina hotela u Ruskamenu dovela je nekoliko članova Uprave Dalme na optuženičku klupu zbog sklapanja štetnog ugovora, uključujući SDP-ovog direktora Boru Malinića, prošlo ljeto zbrinutog u Croatia osiguranju te Milicu Cipci, članicu Nadzornog odbora Dalme, bivšu gradsku vijećnicu, a danas vijećnicu Županijske skupštine, prije HSU, a danas SU.  

 

Pročitajte više