Vlasnik modne agencije Kristina na slobodi, priznao podvođenje manekenki!

IVICA JURIŠIĆ, vlasnik modne agencije Kristina, osumnjičen za podvođenje manekenki, pušten je danas na slobodu, nakon tjedan dana istražnog zatvora. Jurišić je, kako doznajemo, dao iskaz u kojem je priznao djelo. Učinio je to i prije desetak dana, no pred sucem istrage Davorom Svalinom, koji ga zbog toga nije htio pritvoriti. 

Izvanraspravno vijeće splitskog Županijskog suda, pod predsjedanjem suca Slavka Lozine, odlučilo je da to ipak nije bilo u redu, jer je Jurišić morao dati iskaz Državnom odvjetništvu koje prikuplja dokaze, a ne sucu koji odlučuje o zahtjevu za istražni zatvor. Situacija nije zakonski sasvim definirana, jer se radi o novom ZKP-u, koji ovakvu pravnu dilemu nije izrijekom definirao.

Sloboda za priznanje

Kada su se raščistile tehničke dubioze, Jurišić je napokon dao iskaz na odgovarajućem mjestu te je zauzvrat nagrađen slobodom. Pritvor mu je inače bio određen zbog opasnosti da bi mogao utjecati na svjedoke. Radi se o pet manekenki koje su se podavale "uglednoj" klijenteli za 1.500 do 7.500 kuna. Među korisnicima usluga bili su poduzetnici i političari, pretpostavlja se da bi i njih trebali nešto pitati oko svega. 

Uz Jurišića, prošli tjedan pritvoren je i njegov pomagač, dubrovački HDZ-ovac Mario Šačić. Njegov branitelj Željko Gulišija pretpostavlja da će i on biti pušten na slobodu, ako je Jurišić priznao. Naime, Šačića terete samo da je pomagao u izvršenju jednog djela.

Pročitajte više