Vodanović upozorio na nepotizam pri zapošljavanju u Agenciji za istraživanje nesreća pa "zaradio" otkaz!

Screenshot: HRT

NAJISTAKNUTIJI hrvatski istražitelj zrakoplovnih nesreća Dinko Vodanović već ni idućeg tjedna mogao ostati bez posla u Agenciji za istraživanje nesreća i to zato što je upozorio na zapošljavanje ljudi u Agenciji koji ne zadovoljavaju uvjete natječaja, ali su politički itekako podobni.

Na natječaj za mjesto šefa Agencije prijavili su se brojni stučnjaci, ali posao su na kraju dobili Bojan Šenjug i Anita Koprivnjak. Šenjug ima završen strojarski fakultet, a Koprivnjak je radila kao odvjetnica u Zagrebu.

Agencija tvrdi da je Vodanovići slanjem teksta o nepotizmu pri zapošljavanju Europskoj komisiji naštetio ugledu Agencije.

"Ja sam trenutno udaljen s radnoga mjesta zbog tvrdnje da sam povrijedio interese Republike Hrvatske i narušio njezin ugled. Sada samo čekam da mi uruče odluku o otkazu", kaže za HRT Vodanović.

Vodanović je upozorio kako niti Bojan Šenjug, koji je imenovan na funkciju šefa Agencije za istraživanje zrakoplovnih nesreća, niti Anita Koprivnjak, koja je imenovana za Šenjugovu zamjenicu, nisu zadovoljili uvjete natječaja za te pozicije. Ali, napominje, politički su podobni i zbog toga su dobili posao. Šenjug, inače bivši član HDZ-a, bliski je prijatelj ministra Siniše Hajdaša Dončića i obojica su iz Zaboka, dok je Koprivnjak kći HNS-ova pomoćnika ministra obrane Viktora Korpivnjaka.

"Kod nas, u ovom trenutku, može bilo tko tko je magistar šumarstva itd. biti istražitelj nakon 15 dana tečaja", kaže Vodanović te dodaje kako bi zaista volio da se pokrene kazneni postupak protiv njega.

Inače, Vodanović je glavni istražitelj svih zrakoplovnih nesreća i dokazani stručnjak na svom području, a protiv njega je sada pokrenut disciplinski postupak.



 

Pročitajte više