Vodeći inspektor za razbijanje prostitucije uhićen zbog - podvođenja!

Ilustracija: Index

JUČER je po nalogu USKOK-a zbog sumnje za organiziranje prostitucije uhićen Mislav Merkaš, jedan od najiskusnijih inspektora Odjela organiziranog kriminaliteta zagrebačke policije i više godišnji voditelj grupe za razbijanje prostitucije, doznaje Jutarnji list.

Neslužbeno doznaju kako je Merkaš prvoosumnjičeni u sklopu višemjesečne akcije PNUSKOK-a i USKOK-a u kojoj je uhićeno 15-ak ljudi te da se osumnjičenike tereti da su kao grupa najviše na području Zagreba organizirali podvođenje mlađih djevojaka u hotelima i za te svrhe posebno unajmljenim stanovima.

Merkaš je radio na nizu slučajeva organiziranoga kriminala, a najviše na suzbijanju prostitucije. U intervjuu za portal Javno.hr lani je ispričao kako policija lovi svodnike.

"Iako ima stotine oglasa za prostituciju, iza njih se krije tek desetak svodnika. Mi često glumimo mušterije, odlazimo u stanove gdje se obavlja prostitucija i lovimo makroe”, ispričao je tada te dodao da ti svodnici gotovo odmah bivaju pušteni na slobodu, odnosno da ih se kazni uvjetnim kaznama od pola godine ili godinu dana zatvora. "Zašto je to tako, pitajte Državno odvjetništvo. Naravno da je to nama frustracija", zaključio je.

Pročitajte više