Vojni avion se srušio na naselje u Kaliforniji

Screenshot: YouTube

VOJNI AVION srušio se u srijedu oko 14.20 sati po lokalnom vremenu u naseljenu četvrt u Južnoj Kaliforniji i pritom uništio dvije kuće, prenosi AP.

Ubrzo nakon pada mlažnjaka Harrier AV-8B izbio je veliki požar, a samim čudom nitko nije stradao. Pilot se na vrijeme katapultirao iz aviona te je nakon pregleda ubrzo pušten iz bolnice.

Među stanovnicima je nakon snažnog udara zavladala panika. Čuli su eksploziju nakon koje se pojavio veliki oblak dima.

"Mislila sam da mi je netko bacio bombu u dvorište. Djeca su odmah zaplakala od straha. Jedna žena je plakala i vikala da je to njena kuća", rekla je Adriana Ramos koja stanuje u blizini nesreće.

"Bio sam jako blizu. Čuo sam zvižduk i udar. Sve se treslo kao da je potres. Kada sam pogledao u zrak vidio sam kako se pilot katapultira iz aviona.", rekao je lokalni stanovnik Shaun Penniman.

Avion je bio stacioniran u bazi marine Yuma u Arizoni. Predstavnici marine rekli su da se pilot katapultirao, ali da još uvijek nemaju detaljnije informacije.

Trenutno se istražuje uzrok nesreće. Ovo je već drugo rušenje aviona istog proizvođača i iz iste zračne baze u samo mjesec dana.

Pročitajte više