Vojni izvor: Sirijska vojska koristi oružje koje je dobila od Rusije

Foto: Hina

SIRIJSKA vojska nedavno je počela koristiti nove vrste oružja koje joj je dala Rusija, tvrdi sirijski vojni izvor za Reuters. Ovakva ruska pomoć Siriji zadaje glavobolju SAD-u.

"Oružje je vrlo učinkovito i vrlo pouzdano te precizno pogađa ciljeve. Možemo reći da se radi o svim vrstama oružja, zračnim i onim za borbe na tlu", rekao je neimenovani izvor te naglasio kako je vojska posljednjih nekoliko mjeseci vježbala korištenje ovim oružjem te je sad u upotrebi. Nije specificirano o kakvom se novom oružju radi.

Ruska je vlada jučer objavila kako je njezina vojna potpora Assadovom režimu usmjerena na borbu protiv terora ISIS-a, očuvanje sirijske državnosti te prevenciju totalne katastofa u toj regiji.

SAD pak želi skinuti Assada s vlasti te vjeruju kako Rusija poduzima značajna vojna pojačanja kako bi se rat još pogoršao.  SAD, zajedno sa Saudijskom Arabijom i Turskom, podržava pobunjenike koji pokušavaju svrgnuti Asada, čiju stranu, pak, drže Iran i libanonski Hezbollah.

Rusija generalno smatra kako je Assad dio rješenja za rušenje Islamske države, dok je SAD uvjeren da je on dio problema.

Pročitajte više