Volkswagen izdao priopćenje

Aktualna afera koja je uzdrmala VW i koja u našem kreativnom svijetu uvijek dodaje sufix gate, dakle dieselgate, čini se da nije stavila samo ovaj brand na vruću stolicu. Naime, iz Audia su potvrdili da je softver koji je bio u VW-u bio i u njihovim vozilima, tako da je brojka automobila o kojoj se nagađalo zapravo u stvarnosti puno veća, kada se uzme u obzir cijeli VW koncern.
No, da iz VW-a ne bi ostali dužni poslano je priopćenje u kojem se navodi da sva vozila koja ispunjavaju važeću EU6 normu nisu pogođena ovom aferom. Ironično je samo i pomisliti da li je EU6 norma dobivena rezultatima testiranja ili rezultatima namještenih testiranja. Važeća EU6 norma odnosi se na aktualni Golf, Passat i Touran.
Predsjednik Upravnog odbora VW osobnih vozila Herber Diess rekao je: “Radimo punom parom na tehničkom rješenju koje ćemo u najkraćem mogućem roku prezentirati partnerima, našim kupcima i javnosti. Naš cilj je informirati naše kupce što je moguće prije kako bi njihova vozila u potpunosti ispunjavala regulative. Uvjeravam vas da će Volkswagen učiniti sve što je u ljudskoj moći kako bi vratio povjerenje svojih kupaca, trgovaca i javnosti.”
Živi bili pa vidjeli.

Pročitajte više