Vozači oprez: Skliski kolnici diljem zemlje, ponegdje mogući odroni i olujni vjetar

Foto: Arhiva

MOKRI su ili vlažni te skliski kolnici u većem dijelu Hrvatske, a na cestama u gorju i duž Jadranske magistrale (D8) mogući su odroni, izvijestio je jutros Hrvatski autoklub.

Magla smanjuje vidljivost u na autocesti A3 Bregana- Lipovac između čvorova Novska i Nova Gradiška.

Jak vjetar usporava promet na autocesti A6 Rijeka- Zagreb između Kikovice i tunela Tuhobića dok je na autocesti A1 između tunela Sveti Rok i vijadukta Božići, zbog olujnog vjetra, brzina ograničena na 40 km/h.

Zbog jakog vjetra, na Jadranskoj magistrali (D8) između Senja i Karlobaga promet je zabranjen za autobuse na kat, motocikle i vozila sa kamp prikolicama (I. skupina vozila), a od Bakra do Senja te od Karlobaga do Svete Marije Magdalene još i za dostavna i vozila s natkrivenim teretnim prostorom (I. i II. skupina vozila).

Zbog prometne nesreće za sav promet zatvorena je županijska cesta ŽC Šibenik-Tromilja. Obilazak je državnom cestom D33.

Zbog zimskih uvjeta zabrana je prometa za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama, dok sva ostala vozila moraju imati zimsku opremu na županijskoj cesti ŽC Bjelopolje-Donji Lapac.

Zbog poplave, zatvorena je dionica državne ceste D36 Sisak-Popovača kod šume Brezovica (obilazak za vozila do 5t je preko Ivanić Grada, Lijeve i Desne Martinske Vesi), kao i pojedine državne, županijske i lokalne ceste u Zagrebačkoj, Karlovačkoj, Sisačko-moslavačkoj i Ličko-senjskoj županiji.

Državna cesta D307 na dionici Gornja Stubica-Marija Bistrica u mjestu Banšćica, zbog djelomičnog ulegnuća ceste, do daljnjega je zatvorena za sav promet. Obilasci: za vozila do 10 t je ŽC Gornja Stubica-Laz Bistrički, a za vozila iznad 10 t je D24 Hum Zabočki-Zlatar Bistrica-D29-Marija Bistrica, i obrnuto.

Na graničnom prijelazu Bajakovo pojačan je izlazak teretnih vozila. Zbog radova za vozila iznad 7.5 t zatvoren je GP Ilok.

Zbog tehničkih razloga u prekidu je katamaranska linija Rijeka- Novalja.




 

Pročitajte više