Vrijeme curi: Maši nedostaje još pola milijuna za operaciju u SAD-u

Foto: RTL.hr

PETOGODIŠNJA Maša Lučić iz Zaprešića ima još svega petnaestak dana kako bi mogla otići na liječenje u Chicago. Iako su se mnogi odazvali kampanji za pomoć, nedostaje joj više od pola milijuna kuna za odlazak u SAD.

Organizatori kampanje "Trebam te! Omogućimo maloj Maši djetinjstvo bez boli i svakodnevne patnje" izvijestili su da je do jučer prikupljeno oko 400.000 kuna. Na Mašinom računu je ukupno 338.000 kn uplaćenih donacija, a telefon Hrabrog Mede zabilježio je oko 40.000 poziva. Jedina pomoć maloj Maši, koja boluje od ArnoldChiari malformacije prvog stupnja i epilepsije, operacija je u Chicagu. No ona stoji gotovo milijun kuna, dakle, nedostaje više od polovice iznosa. Pozivom na 060 9014 svi možemo pomoći.
 
U akciju za Mašu uključili su se brojni građani i udruge zahvaljujući kojima su organizirana i događanja. Tako će se u Zaprešiću u Novim Dvorima u organizaciji udruge "Plemićka mladež" održati manifestacija pod nazivom "Jelačić bal za Mašu, malu zaprešićku princezu", a prihod od prodaje kolača od pet metara, tombole, plesa valcera u stilu sredine 19. stoljeća s poznatim osobama i drugih zabavnih događaja namijenjen je za pomoć Maši.
 
Udruga "Cure Puce s Trešnjevke", "Mala zvijezda" i IX. gimnazija u Zagrebu u subotu, 08. lipnja, u vremenu od 9 do 15 sati organiziraju tzv. garage sales tj. dvorišnu prodaju na igralištu IX. gimnazije, Dobojska 12, Zagreb.
 
Predstava cabaretskog tipa aktualnog naziva "Remetinec" koju izvode Vid Balog, Davor Dretar - Drele i Luka Bulić održat će se u 12. lipnja u dvorani POU-a Zaprešić koji će se sigurno te večeri tresti od smijeha.
 
Hrabri Medo i njegovi poznati i slavni prijatelji za Mašu organiziraju druženje s građanima na zagrebačkoj špici, u subotu 15. lipnja od 10 sati.
 
Osim navedenih događanja vrijedi spomenuti i da su organizirani brojni sportski turniri prihodi kojih su namijenjeni za Mašino liječenje, a u kafićima u Zaprešiću i Zagrebu gdje su istaknuti Mašini plakati gosti mogu u kutiju donirati svoj prilog.
 
Gobac i grupa Connect snimili su i video kojim pozivaju građane da pomognu Maši, a koji je dostupan na youtubeu na adresi: http://www.youtube.com/watch?v=oONxwQH7paQ
 
Detalje kampanje i najsvježije informacije možete pratiti na facebook profilu roditelja "Vlatka Danijel Lučić" ili u grupi "Omogućimo maloj Maši djetinjstvo bez boli i svakodnevne patnje".

Pročitajte više