Vučić: Ustaški nož je ubio moju obitelj, sumnjam da ćete naći Srbina za kojeg je Stepinac svetac

Foto: Hina

SRPSKI premijer Aleksandar Vučić izjavio je večeras u Bruxellesu da Srbija želi što bolje odnose sa Hrvatskom, ali da se kardinal Alojzije Stepinac nikako ne može nazvati svecem.

"Mi se zaista trudimo ne komentirati ono što hrvatski političari kažu na naš račun", rekao je Vučić odgovarajući na pitanje novinara o izjavi svog ministra za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandra Vulina na komemoraciji u Jadovnu.

> Srpski ministar Vulin u Jadovnom: "Stepinac je bio ustaški vikar"

Dodao je kako se slaže da ministar Vulin "možda nije najbolje izabrao trenutak i mjesto da se o tome govori".


"Ali, moja cijela obitelj je stradala od ustaškog noža i ako mislite meni kazati da je Alojzije Stepinac bio svetac, ja vam to naprosto neću povjerovati i sumnjam da ćete naći ijednog Srbina koji će u to povjerovati. Ali, da li bih ja to rekao u tom trenutku to je već drugo pitanje".

Vučić je nastavio kako ne treba zaboraviti da su srbijanska pravosudna tijela "uradila nešto u vezi s gospodinom (Veljkom) Marićem, a hrvatski organi nisu uradili i mi i dalje šutimo".

"Mi i dalje šutimo jer ne želimo ulaziti u sukobe s Hrvatskom na bilo koji način po bilo kojem pitanju ne zato što smo slabi, ne zato što imamo nekakav strah od bilo čega, već zato što smatramo a su dobri odnosi condicio sine qua non za napredak i Srbije i Hrvatske u političkom, ekonomskom i svakom drugom smislu", rekao je Vučić.

> Stepinac je doista bio ustaški vikar, ali Hrvati to ne vole čuti

Pročitajte više