Vukasoviću kaznena prijava za napad na 19-godišnju konobaricu: Prijeti mu i do pet godina iza rešetaka

Foto: Dubrovački dnevnik

NAKON što je 50-godišnji Pero Vukasović udario 19-godišnju konobaricu u Pločama, javnosti je postao poznat i sudski epilog incidenta.

Tri prekršajne prijave podignute su protiv Pere "Pece" Vukasovića. Vukasovića se tereti za vrijeđanje policajaca, neposjedovanje osobnih isprava te za narušavanje javnog reda i mira.

Bit će priložena dodatna dokumentacija

Dubrovački dnevnik prenosi kako će se, zbog napada na Anamariju Marčinko, u ponedjeljak protiv Vukasovića podnijeti i kaznena prijava za nanošenje teških tjelesnih ozljeda.

"Državni odvjetnik donio je odluku kako nema elemenata za podnošenje kaznene prijave pa ću je stoga ja podnijeti u ponedjeljak", naglasio je Dragan Gajić, odvjetnik napadnute Anamarije.

Odvjetnik je istaknuo kako ima namjeru prilaganja dodatne dokumentacije prijavi, poput fotografija koje pokazuju ozljede i bolničke papirologije.

Gajić: Anamarija se onesvijestila, povraćala je

Gajić smatra kako je osobito bitno to što se napadnuta onesvijestila, a i to što je povraćala. Liječnici to nisu naveli, u bolničkoj dokumentaciji stoji samo to da je uslijed napada dobila potres mozga te da ima kontuzije, piše Dubrovački dnevnik.

Podsjetimo, do napada je došlo u ugostiteljskom objektu u Ulici Frana Supila u Pločama. 50-godišnjak je udario 19-godišnju konobaricu, zaposlenicu ugostiteljskog objekta.

Prema svjedočanstvu djevojke, muškarac je u kafiću stajao dulje vrijeme u vidno alkoholiziranom stanju te je vrijeđao i uznemiravao grupu djevojaka koje su se u to vrijeme također nalazile u kafiću. Problem je nastao kada ga je nesretna djevojka zamolila da napusti kafić, nakon čega ju je on počeo vrijeđati i vikati na nju.

"Govorio mi je da sam kurvetina, pitao gdje sam bila '91. te kako on ovdje živi već 20 godina i kako ga nitko neće tjerati iz kafića", ispričala je potresena djevojka.

Nakon toga djevojka se vratila u kafić no muškarac je došao za njom te ju nastavio vrijeđati, nakon čega ju je snažno udario šakom u nos i nastavio ju udarati po licu. U jednom trenutku, uspjela ga je uhvatiti za nogu i oboriti na pod, nakon čega je pobjegla iz kafića.

Vukasović tvrdi drugačije. Kaže da je konobarica bila bezobrazna te da je ona njega napala nakon čega ju je on samo odgurnuo.

Pročitajte više